Skip to content

Kaip rogių vasarą ieškojo…

MI informacija

Prieš kurį laiką mūsų skaitytojas uteniškis, gyvenantis Linkmenyse, paprašė įdėti skelbimą „Perku roges su tvirtomis pavažomis“. Skelbimas išspausdintas trijuose numeriuose. Vakar sulaukėme šio skaitytojo laiško, kaip jis roges pirko. Žmogus, sako, patyrė daugybę teigiamų emocijų.

„Nuoširdžiai dėkoju už skelbimą „Pirksiu roges…“. Susilaukiau daugybės skambučių iš įvairiausių Ignalinos rajono vietų. Supratau, kad „Mūsų Ignalina“ mielai skaitoma tiek mieste, tiek miesteliuose ir ypač kaimuose. Ieškodamas pavažų laiptų turėklams, aplankiau keletą sodybų, kol suradau man tinkamas roges ir patį rogių, vežimų, kitų žemės ūkio padargų meistrą. Apžiūrėjau natūralų „buities muziejų“, savo akimis pamačiau, kaip anksčiau lenkdavo medį, kaip jį ruošdavo ir apdorodavo. 

Nuostabūs žmonės, nepakartojama kelionė maršrutu Dūkštas–Rimšė–Naujasis Daugėliškis. Mes patys iš įpročio nebematome gamtos grožybių, per kasdienybę ir rūpesčius neregime gražėjančios aplinkos, tvarkomų gyvenviečių, atsodinamų miškų, pagaliau dirbamos žemės. Kaimai nepasmerkti pražūčiai ir ne taip jau blogai gyvena. Esu įsitikinęs, jog užsieniečiai aiktelėtų iš nuostabos. Gaila, kad turizmo organizatoriai patys nemato to, kas yra mūsų panosėje. Tiek to. Rogių ieškojimas vasarą man suteikė didžiulį malonumą. Tiek mažai tereikia iki nors ir nedidelės, bet prasmingos laimės. Dėkoju visiems, man skambinusiems ir bendravusiems.“

Pagarbiai, Antanas Kibickas

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje