Skip to content

Ką padovanoti vaikui – geriausios idėjos

MI informacija

Dovanos vaikams yra puiki galimybė išreikšti dėmesį ir prisidėti prie jų vystymosi, kūrybiškumo. Skirtingo amžiaus vaikams tinka skirtingos pramogos ir dovanos. Tad, kokios gi dovanos labiausiai patinka vaikams atsižvelgiant į jų amžių?

Dovanos mažiems vaikams

Tai sensorinę patirtį skatinančios priemonės. Vaikams labai patinka daiktai, kurie susiję su lietimu, garsu ir šviesa. Su tokiais galima žaisti bet kur ir bet kada. Šių dovanų yra vaikams skirtose parduotuvėse (žaislai ir priemonės vystymuisi).

Dovanos pradinukams

Kūrybiniai rinkiniai – pieštukai, teptukai, dažai, popierius ir kiti kūrybiniai rinkiniai skatina vaikus kurti ir lavinti savo kūrybiškumą. 

Vaikų knygos. Skaitant knygas vaikai turtina žodyną, praplečia savo žinias ir ugdosi kaip asmenybė. Tai puiki dovana visiems amžiams.

Logikos ir strateginiai žaidimai. Tai yra įvairūs žaidimai, kurie skatina mąstyti ir vystytis, tad gali būti puiki dovana, padedanti lavinti intelektą.

Dovanos moksleiviams

Mokomosios priemonės. Šiuolaikiniai mokomieji žaislai gali padėti moksleiviams lengviau mokytis ir suprasti mokomąją medžiagą. Jos gali būti ir kompiuterizuoto pobūdžio, pvz., virtuali realybė.

Sporto priemonės. Sportas skatina sveiką gyvenseną. Kilimėliai mankštai, kamuolys ar sportinė įranga gali būti puiki dovana tiems, kurie mėgsta judėti.

Elektroninės priemonės. Kompiuteriai, planšetės ar kiti išmanieji įrenginiai gali būti naudingi moksleiviams mokantis ir ieškant informacijos.

Dovanos paaugliams

Mada ir aksesuarai. Paaugliai dažnai nori pabrėžti savo unikalų stilių. Aksesuarai, drabužiai, avalynė gali būti puikia dovana, bet vertėtų leisti paaugliui pačiam išsirinkti, tad galima padovanoti čekį apsipirkimui parduotuvėje.

Knygos. Puikus būdas skatinti skaitymą ir mąstymą. Todėl galite padovanoti čekį apsilankymui knygyne, kur ji ar jis išsirinks fantastikos ar klasikinės literatūros knygas.

Muzikos instrumentai. Jei paauglys domisi muzika, tai gali būti muzikos instrumentas, pvz., gitara ar klavišiniai, o gal net muzikos pamokos.

Dovanos vaikams ar paaugliams gali būti puiki proga išreikšti meilę ir parodyti dėmesį. Labai svarbu atsižvelgti į vaiko amžių ir jo pomėgius, kad dovanos būtų labiausiai tinkamos. Nesvarbu, ar tai būtų žaislai, knygos, mokomosios priemonės ar madingi aksesuarai, svarbiausia – kad dovana būtų padovanota su meile ir geromis intencijomis!

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje