Skip to content

Turtingi esame jaunaisiais talentais

Jaunųjų talentų konkursas ir apdovanojimų šventė, kuri Ignalinos kultūros ir sporto centre vyko penktadienį, – baigiamasis vaikų teisių apsaugos savaitės renginys. Juo  siekta  atrasti naujus talentus, skatinti vaikus kūrybai, ugdyti jų norą mokytis, tobulėti, būti aktyviais ir pasitikinčiais savimi. Tądien iškilmingai pasveikinta 20 Jaunųjų talentų konkurso nugalėtojų, praėjusiais mokslo metais intelektualinėje, kūrybinėje, meninėje veikloje labiausiai pasižymėjusių vaikų ir jaunuolių. Šį konkursą jau dvyliktąjį  kartą organizuoja savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyrius. Beje, talentų konkursų idėja kilo ir pirmasis konkursas prieš 12 metų buvo surengtas būtent Ignalinoje. Dabar panašūs renginiai vyksta daugumoje šalies savivaldybių.

Visus susirinkusius pasveikino konkurso vertinimo komisijos pirmininkas, rajono mero pavaduotojas Henrikas Šiaudinis ir renginio sumanytoja bei organizatorė, Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Danutė Ropienė. Pasak komisijos pirmininko, džiugu, kad kasmet jaunųjų talentų būrys nemažėja. Jiems dėkota už savo mokyklų ir gimtojo krašto garsinimą ir linkėta užaugti dorais žmonėmis. „Jūs visi esate be galo talentingi, nuostabūs, dėkojame, kad tokie esate…“, – sakė D. Ropienė. Šilti žodžiai skirti ir talentus išugdžiusiems mokytojams, tėvams.

Jauniesiems talentams mero pavaduotojas, savivaldybės administracijos direktorius Rimantas Mačys bei Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja D. Ropienė įteikė išminties simbolius, Jono Grundos sukurtas medžio skulptūrėles – pelėdžiukus ir didelius spalvingus žaislus, tarsi priminimą apie nuostabiausią laiką – vaikystę. Tie žaislai – drakoniukai. Naujųjų metų išvakarėse tai tarsi priminimas, kad ateinantys 2012-ieji bus Drakono metai

Šiemet konkursui pasiūlyti 48 kandidatai – kūrybingi, gabūs, pasižymėję meno ir mokslo srityse. Juos galėjo siūlyti  kultūros, ugdymo įstaigos, nevyriausybinės organizacijos ir pavieniai asmenys. Išrenkant laureatus, buvo atsižvelgiama į pasiekimus įvairiuose konkursuose, zoninėse bei respublikinėse olimpiadose. Paskatinamuosius prizus septyniems dalyviams įsteigė ir rajono laikraščiai, euroregionas „Ežerų kraštas“, organizacijos „Gelbėkit vaikus“ Ignalinos skyrius, Ignalinos rajono savivaldybės jaunimo reikalų taryba.  

Po apdovanojimų visiems talentams, jų mokytojams, tėvams, draugams ir svečiams nuostabų pasirodymą dovanojo Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos auklėtiniai. Jaunųjų šiuolaikinio šokio ir baleto šokėjų koncertinėje programoje skambėjo garsių pasaulio kūrėjų muzika, buvo atliktos variacijos ir kompozicijos, šokiai iš žinomiausių kūrinių – Piotro Čaikovskio „Miegančiosiosios  gražuolės“ bei  „Gulbių ežero“.

Nuo redakcijos. „Mūsų Ignalina“ savo dovanas – kulinarinę knygą ir trijų kompaktinių plokštelių albumą su populiariausia pasaulio šokių muzika – įteikė Daugėliškio vidurinės mokyklos vienuoliktokei Rimgailei Briedelytei ir Ignalinos Česlovo Kudabos pagrindinės mokyklos penktokei Gretai Vielytei.

J. Baltakio nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje