Skip to content

Nacionalinis projektas „Lietuva ir mes“

Liepos 18 d. Ignalinos rajono savivaldybės vadovai susitiko su nacionalinio foto projekto „Lietuva ir mes“ atstovu Gyčiu Daugėla, kuris papasakojo apie profesionalių prodiuserių ir fotomenininkų organizuojamą projektą, skirtą Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui įamžinti. Įspūdingos apimties ir aukštos informacinės bei estetinės kokybės leidinyje bus pristatomos garsiausios Lietuvos asmenybės, iškiliausi kultūros ir meno kūrėjai, mokslininkai, sportininkai, verslininkai, įvairių sričių darbuotojai, ūkininkai… Kūrėjai siekia, kad fotoalbumas netaptų protokolinių portretų galerija, o būtų žmonių gyvenimo atspindys nepaprastose ir kartu kasdienėse vietose bei situacijose, nuostabiuose gamtos kampeliuose, šalia architektūrinių paminklų, bažnytinių ansamblių,  mieste ar kaime. 

Gytis Daugėla savivaldybės vadovams parodė 1930 m. išleisto fotoalbumo, skirto Vytauto Didžiojo mirties 500 metų sukaktuvėms paminėti, kopiją.  Būtent šis albumas ir paskatino imtis idėjos įamžinti šių dienų Lietuvą ir jos žmones. Tik bus atsisakoma nomenklatūrinio įvaizdžio ir stengiamasi meniškai pristatyti unikalią asmenybę, todėl ir projekto dalyviu gali tapti bet kuris šalies žmogus, šeima, draugų grupė, įmonė, įstaiga ar visuomeninė organizacija. Kiekvienai savivaldybei skiriama viena nemokama nuotrauka. Kokie objektai ir žmonės bus pristatomi,  siūlys savivaldybė. Nuotrauką padarys projekto fotografas. Kiekviena papildoma nuotrauka kainuos 2000 eurų (fiziniams asmenims nuotraukos kaina – 1000 eurų).

Savivaldybės vadovai kviečia Ignalinos rajono gyventojus teikti pasiūlymus, koks objektas ir koks žmogus ar žmonės galėtų būti pristatyti mūsų kraštą reprezentuojančioje nuotraukoje. Taip pat savivaldybė kviečia verslo įmones, turizmo paslaugų teikėjus, organizacijas, meno kūrėjus apsvarstyti galimybę dalyvauti projekte.

Savo pasiūlymus dėl Ignalinos krašto pristatymo ar dalyvavimo projekte prašome išsakyti savivaldybės facebook puslapyje, tel. (8 386) 52522; siųsti el. p. info@ignalina.lt, arba lina.kovalevskiene@ignalina.lt, savivaldybės facebook puslapyje.

Daugiau informacijos apie projektą surasite interneto svetainėje www.lietuvairmes.lt

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje