Skip to content

Pasienietė ir policininkas išgelbėjo tvenkinyje skendusį senolį

VSAT inf.

Puškų pasienio užkardos pasienietė ir Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnas Ignalinos rajone išgelbėjo į nuosavą vandens tvenkinį įkritusį senolį. Šio vyro šeimai pasieniečiai į pagalbą suskumba jau antrąkart.

Ketvirtadienį priešpiet bendrą pasieniečių ir policijos ekipažą, patruliavusį ties Rimšės se., Čepukų kaimu, sustabdė vietinis gyventojas. Jis pranešė netoliese girdėjęs žmogaus pagalbos šauksmą. Tuo netruko įsitikinti ir patys pareigūnai – VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Pūškų užkardos jaunesnioji specialistė Valentina Pupelienė ir Panevėžio apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos vyriausiasis postinis Normantas Čemiauskas. Paaiškėjo, kad prie netoliese esančios sodybos į tvenkinį įkrito ir saugiai pakrantės pasiekti negali garbaus amžiaus vyras.

Iš pradžių skęstantįjį bandyta ištraukti ištiesus jam kartį, tačiau nusilpęs vyras nesugebėjo tvirtai jos sugriebti. Tuomet nuspręsta nelaimėlį pasiekti šliaužiant ledu. Tai pavyko padaryt VSAT pareigūnei. Valentina sugriebė lediniame vandenyje atsidūrusį senolį, o čia pat buvęs policininkas ir vietinis gyventojas ant ledo buvusią pasienietę ir jos laikomą senolį sėkmingai ištraukė į krantą.

Sušalęs 82-ejų Čepukų kaimo gyventojas skubiai palydėtas į namus, kur netrukus atvyko ir pareigūnų iškviestas greitosios medicinos pagalbos ekipažas. Atvykę medikai garbaus amžiaus senolį išvežė į gydymo įstaigą, kur bus patikrinta jo sveikatos būklė.

Tai jau antras kartas, kai VSAT pareigūnai padeda šiai šeimai. Praėjusių metų rugsėjį Pūškų užkardos pasieniečiai, panaudoję tarnybinį droną, surado pasiklydusią 81-erių moterį, ketvirtadienį nukentėjusio senolio žmoną. Tada moteris miške pasiklydo išėjusi grybauti.

VSAT nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje