Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

„Užsidirbo“

Iš kontrabandos užsidirbti planavusi švenčioniškė „užsidirbs“ solidžią baudą. Padysnio k. pasieniečiai sulaikė Švenčionių gyventoją, lengvojo automobilio slėptuvėje gabenusią baltarusiškus rūkalus. Moters laukia tūkstantinė bauda ir transporto priemonės konfiskavimas.

Ketvirtadienį, liepos 13 d., VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Tverečiaus užkardos pareigūnai, vykdydami tarnybą prie Padysnio kaimo, patikrinti sustabdė automobilį „Audi A6“ lietuviškais valstybinio numerio ženklais. Jį vairavusi 44-erių Švenčionių gyventoja pasieniečiams pateikė tvarkingus dokumentus. Tačiau VSAT pareigūnai nepraleido pro akis vairuotojos jaudulio, kuris paprastai išduoda, kad transporto priemonėje gali būti nelegalių krovinių. Dėl to švenčioniškė ir jos automobilis buvo pristatyti į Tverečiaus pasienio užkardą. Čia pasieniečiai „Audi A6“ patikrino detaliai. VSAT pareigūnų nuojauta pasitvirtino. Paaiškėjo, kad automobilio dugne įrengta slėptuvė. Iš jos pasieniečiai ištraukė 1816 pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką moters laukia bauda nuo 3500 iki 6000 eurų. Be to, švenčioniškė gali netekti automobilio, kuriuo neteisėtai gabeno rūkalus.

Po apklausos pasieniečiai moterį paleido. Automobilis ir cigaretės saugomi Tverečiaus pasienio užkardoje.

Užgriuvo smėlis

Liepos 14 d., apie 18 val., Kazitiškio sen., Vardžiukiemio k., žmogų buvo užgriuvęs smėlis. Atvykus PGP, jis iš smėlio jau buvo atkastas. PGP nukentėjusįjį išnešė ir įkėlė į GMP automobilį. Apie nelaimingo įvykio aplinkybes nepranešama.

Šventinis smurtas

Liepos 15 d., apie 21.30 val., miesto šventės metu Laisvės aikštėje, moteriai (gim. 1978 m.) kita nepažįstama moteris sukėlė fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gaisras

Liepos 15 d., 17.31 val., ugniagesiai iškviesti į Dūkšto Smėlynės g., kur degė ūkinis pastatas. Atvykus PGP, ūkiniame pastate degė sukrautos šiukšlės. Gaisras likviduotas, panaudojus 500 l vandens. Apdegė pastato sienos, išardyta 10 m² stogo dangos. Įvykis tiriamas.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje