Skip to content

Audringi Jaunimo apdovanojimai 2023 

Lina RAGINYTĖ

Penktadienio popietę Kultūros centro salę drebino Ignalinos jaunimas. Iš skirtingų kampelių susibėgę ir pačiomis įvairiausiomis veiklomis žavintys jauni žmonės džiūgavo tradiciniame metų renginyje IGNALINOS JAUNIMO APDOVANOJIMAI 2023.

Ignalinos rajono savivaldybės jaunimo reikalų taryba, siekianti skatinti jaunimą nebijoti išsiskirti, kurti, organizuoti, užsiimti pilietiškomis veiklomis, sportuoti, siekti mokslo ir žinių laimėjimų, pastebėti ir įvertinti aktyvius ir pilietiškus jaunuolius, kurie savo pasiekimais garsina Ignalinos kraštą bei pagerbti ir padėkoti fiziniams ir juridiniams asmenims, labiausiai prisidedančius prie jaunimo užimtumo skatinimo ir problemų sprendimo, kasmet organizuoja Ignalinos jaunimo apdovanojimus. 

Iš anksto paskelbus nominacijas, sulaukta net 222 užpildytų anketų, su ignaliniečių pateiktais nominantais. Šventiniame renginyje paskelbti ir apdovanoti 10-ties nominacijų nugalėtojai.

Šiais metais jaunimo iniciatyvą palaikė keramikos studija „Molio minkis“. Jos vadovė Jolita Bužinskienė sukūrė nominantams autorines statulėles.  

Renginį vedė gimnazistės Rimantė Basytė ir Viktorija Gudelytė. Pirmasis tą vakarą į jaunimą kreipėsi rajono vicemeras Imantas Umbražiūnas, kaip visada su humoru ir filosofiškai apžvelgdamas situaciją. „Kas gi yra jaunytė? Ką mes apie ją žinome? Emocijos yra visa tai, ką mes turime. Džiaugiuosi, kad jūs esate su emocija, nepaisant to, kad kažkas šiandien bus ne taip – laimėsite nominaciją ne jūs. Tebus tuomet ta emocija kitokia. Juk ir jūs šiandien kvietėte merą, o atėjau tai aš… Linkėjimai visiems nuo mero“, – stilingai oficialiąją dalį baigė I. Umbražiūnas. 

Renginio metu žiūrovus pasirodymais džiugino atlikėja, dainų autorė, televizijos projektų dalyvė, tarptautinių konkursų laureatė, Molėtų atviro jaunimo centro darbuotoja AUŠRA LEŠKEVIČIŪTĖ. Net kelis kūrinius dovanojo Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazijos mokinys, dalyvaujantis įvairiuose konkursuose, PIJUS VALINČIUS. Malonių akimirkų suteikė Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazijos moksleivė, tarptautinių konkursų laureatė EDILĖ DAUBARAITĖ. Akį sinchronišku judesiu ir smagiu ritmu džiugino Ignalinos rajono kultūros centro šokių kolektyvas „ESTETIKA bei Molėtų kultūros centro šokių studija „M.SKY“. 

Viskas, kas turi pradžią, turi ir pabaigą. Prieš akis – 2024-ieji. Kiekvienas žino, kas laukia jų pabaigoje… Apdovanojimų akimirkas galėsite pamatyti Ignalinos TV laidoje SAVAITĖ. 

Apdovanojimai

  • Metų aktyvistas – Gabija Gimbickaitė
  • Metų proveržis – IRKC šokių kolektyvas „Estetika“, vadovė Donata Šimkūnaitė
  • Metų protas – Andrius Gasiukevičius
  • Metų ramstis – Skaistė Šerėnaitė
  • Metų kūrėjas – Gabrielė Ruzgaitė
  • Metų sportininkas – Snežana Poklikajeva
  • Metų jaunimo draugas – Ignalinos atvira jaunimo erdvė
  • Metų savanoris – Austėja Teresa Kazinec
  • Metų jaunimo organizacija – Lietuvos gynybos, kultūros ir švietimo asociacija
  • Metų aktyviausia jauna šeima – Ingos ir Viktoro Češulių šeima

Ignalinos TV nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje