Skip to content

Trumpos naujienos

Parengė Jonas BALTAKIS

Dirba iki vasario 8 d.

Sausio 19 d. numeryje rašėme, kad šalių susitarimu nuo tos dienos darbą palieka Butų ūkio direktorius Artūras Jatulis. Tačiau po to paaiškėjo, kad rajono savivaldybė nėra vienintelė šios įmonės akcininkė, kelias dešimtąsias procento Butų ūkio akcijų turi privatūs asmenys. Tokiu atveju direktorių atleidžia ne rajono savivaldybė, o įmonės akcininkų susirinkimas, apie kurį turi būti pranešta prieš dvi savaites, kas dabar ir padaryta. Akcininkų susirinkimas vyks vasario 8 d., tad A. Jatulis iki tos dienos dar dirba. Formalumas, bet jo turi būti paisoma.

Papildomas reisas

Nuo Naujųjų metų keleivius pradėjus vežti nemokamai, kai kuriuose maršrutuose, ypač Didžiasalio kryptimi, į autobusus pradėjo netilpti žmonės. Butų ūkis informuoja, kad atsižvelgiant į išaugusius keleivių srautus rytiniu maršrutu Ignalina–Vosiūnai, nuo sausio 25 d. šiuo maršrutu darbo dienomis važiuoja papildomas autobusas nuo Šiūlėnų į Ignaliną, kuris išvyks 7 val. 14 min.

Funkcinė zona

Meras Laimutis Ragaišis ir Savivaldybės administracijos direktorius Vidas Kreivėnas dalyvavo Visagine vykusiame susitikime su Vidaus reikalų ministerijos atstovais dėl Funkcinės zonos (VIZA) Visagino, Ignalinos ir Zarasų savivaldybių teritorijose kuriamos bendros strategijos projekto ir jos įgyvendinimo veiksmų aptarimo. Funkcinės zonos strategija siekiama užtikrinti visų trijų savivaldybių socialinę-ekonominę plėtrą.

Biudžetas

Šiandien MI skelbiame 2024 m. rajono savivaldybės biudžeto projektą. Kviečiame su juo susipažinti ir pateikti savo pastabas ir siūlymas. Juos siųsti iki vasario 5 d. savivaldybės administracijai raštu arba elektroniniu paštu info@ignalina.lt.

Gandai

Kaip žinia, pernai rudenį buvo uždarytas gyventojų vykimas į Baltarusiją per Tverečiaus pasienio postą. Šiomis dienomis kažkas paskleidė gandelį, kad postą esą vėl ruošiamasi atidaryti. Rajono savivaldybė šiuo klausimu kreipėsi į Vidaus reikalų ministeriją, ši atsakė, kad nieko panašaus neplanuojama, gyventojai dabar į Gudiją iš Lietuvos dar vyksta per 4 pasienio postus, kai Lenkija ir Latvija su šia kaimyne turi tik po 1–2 praleidimo postus. Tačiau vietiniai gyventojai sako, kad kažkoks judėjimas Tverečiaus poste vis tik pastebimas, esą montuojama kažkokia įranga.

Neliks dujų balionų

Nuo kitų metų pradžios trijų aukštų ir didesniuose daugiabučiuose namuose dujų balionai negalės būti naudojami, tad Energetikos ministerija kviečia tokių daugiabučių gyventojus suskubti juos pasikeisti ir pasinaudoti valstybės parama. Ministerija tam šiemet skirs 3,8 mln. eurų. Daugiau informacijos: https://bit.ly/3HrvnPc

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje