Skip to content

Iš policijos suvestinių…

Ant kelio stirnos, briedžiai

Vasario 9 d. rajono keliuose įvyko trys autoįvykiai, kurių kaltininkės buvo staiga ant kelio iššokusios stirnos: 9 val. Palūšės gyventojas pranešė, kad kelyje Ignalina–Vaišniūnai, vairuodamas automobilį „Audi 80“, atsitrenkė į stirną. Žmonės nenukentėjo, stirna pabėgo.

Apie 17 val. ignalinietis pranešė, kad ties Grikiapelės k., vairuodamas automobilį „Renault Megane“, atsitrenkė į važiuojamąją kelio dalį išbėgusią stirną, kuri nugaišo. Žmonės nenukentėjo. 

Apie 23.41 val. visaginietis pranešė, kad kelyje Visaginas–Dūkštas, vairuodamas automobilį „Toyota“, partrenkė staiga į kelią išbėgusią stirną. Ji nugaišo, žmonės nenukentėjo, apgadintas automobilis.

Vasario 11 d. 22.29 val. Panevėžio r. gyventojas pranešė, kad kelyje Ignalina–Kaltanėnai, ties Šakarvos k., automobiliu partrenkė staiga į kelią išbėgusią stirną. Žmonės nenukentėjo, apgadintas automobilis draustas. Dėl stirnos informuotas medžiotojų būrelio atstovas.

Vasario 11 d. 2.22 val. Meikštų k. gyventojas pranešė, kad kelyje Ignalina–Dūkštas, vairuodamas automobilį „Renault Laguna“, partrenkė staiga ant kelio išbėgusį briedį. Po susidūrimo su briedžiu trūko priekinis automobilio stiklas, kurio šukės pateko vairuotojui į akis, jam pablogėjo regėjimas. Eismo įvykio vietoje aptiktas apgadintas minėtas automobilis, o jo vairuotojui suteikta pirmoji medicininė pagalba, jis nugabentas į Santariškių ligoninę okulistų apžiūrai. Apie sužalotą briedį pranešta Ignalinos aplinkos agentūrai.

Vasario 13 d. 8.50 val. P. M. pranešė, kad netoli Rimšės miestelio, vairuodamas automobilį „Lancia Lybra“, partrenkė staiga ant kelio išbėgusį šunį, kuris pabėgo. Nežymiai apgadintas automobilis.

Vagystės

Vasario 10 d. apie 8 val. pastebėta, kad Kaniūkų k., įsibrovus per langą į Kaniūkų ŽŪB lentpjūvės pastatą, iš viduje stovėjusio bendrovei priklausančio traktoriaus MTZ 952/3 kuro bako pagrobta 10 litrų dyzelinio kuro. Turtas nedraustas, signalizacija neįrengta. Nuostolis – 40 Lt.

Policija ragina patiems pasirūpinti savo turtu: įsirengti signalizaciją, vaizdo stebėjimo kameras, burtis į saugios kaimynystės grupes, apdrausti turtą draudimo bendrovėse. Atminkite, kad vagišiai pasirenka lengvai prieinamus, dažniausiai nesaugomus objektus, o tai labai apsunkina nusikalstamos veikos išaiškinamumą.

Vasario 12 d. apie 14 val. Ignalinos parduotuvėje „Norfa“ 30-metis Anykščių gyventojas E. M. praėjo pro kasas, nesusimokėjęs už 2 butelius brendžio „Gloria“. Žala – 21,32 Lt.

Vasario 13 d. 8.27 val. 70-metė Rimšės gyventoja pranešė, kad išėmus lango rėmą buvo įsibrauta į jai priklausantį garažą Rimšėje, iš kurio pagrobtos trys talpos dyzelinio kuro po 35 l ir viena 20 l talpa. Žala – 574 Lt. Turtas nedraustas, signalizacija neįrengta.

Policija nuolat skatina pasirūpinti savo turtu: įsirengti signalizaciją, vaizdo stebėjimo kameras, burtis į saugios kaimynystės grupes, apdrausti turtą draudimo bendrovėse. Juk minėta vagystė tik įrodo, kad nesaugomas turtas, vagišiams yra lengvai prieinamas grobis. Gyventojai, būkite budrūs ir akylai prižiūrėkite savo turtą.

Neleistinas stovėjimas

Vasario 11 d. 19.14 val. anonimas pranešė, kad Ignalinoje, prie parduotuvės „Maxima XX“, automobilių stovėjimo aikštelėje automobilis „VW Passat“ pastatytas. nesilaikant Kelių eismo taisyklių reikalavimų. Nustatyta, kad 18-metė vilnietė G. V. minėtą automobilį pastatė draudžiamoje vietoje. Surašytas protokolas.

Be leidimo

Vasario 9 d. 13.35 val. rajono PK pareigūnas pranešė, kad vykdant kompleksinę priemonę „Akcizas“, Ignalinoje, Laisvės g., 23-ejų jaunuolis R. G., 22-ejų mergina Ž. J. ir 21-erių mergina V. L. be seniūno leidimo viešoje vietoje prekiavo kosmetika. Tuo pažeidė rajono savivaldybės Tarybos 2006 m. balandžio 19 d. sprendimo Nr. T-729 taisyklių 1 d. 6 p. reikalavimus ir padarė administracinius teisės pažeidimus, numatytus LR ATPK 167 str. (prekybos viešosiose vietose taisyklių pažeidimas).

Girtos volionės

Vasario 9–12 d. girti voliojosi, svirduliavo ar triukšmavo viešose vietose, todėl jiems surengta ekskursija į policiją su visomis juridinėmis smulkmenomis: Švenčionių g. ant pėsčiųjų tako gulėjo 56-erių Kazokinės k. gyventojas J. D. (pasitikrinti girtumo nesugebėjo), Atgimimo g. – 37-erių S. Č. (2.02 prom.), Liaudies g., namuose, triukšmavo 45-erių G. R. (3.21 prom.), 43-ejų R. L. (4.81 prom.), 73-ejų J. B. (2.40 prom.) ir 56-erių K. C. (4.78 prom.).

Muštynės

Vasario 12 d. 1.17 val. kavinės „Barbekiu akademija“ apsaugos darbuotojas pranešė, kad kavinėje vyksta muštynės. Nustatyta, kad du neblaivūs (tikrintis atsisakė) ignaliniečiai – 27-erių M. K. ir 35-erių K. K. – prie kavinės įėjimo durų sukėlė muštynes, kurių metu K. K. trenkė apsaugos darbuotojui E. V. į veidą ir praskėlė apatinę lūpą…

Po valandos rajono PK pareigūnas pranešė, kad pristatant abu neblaivius mušeikas į policiją, K. K. tarnybiniame automobilyje bandė kojomis išspirti jo dureles, muistėsi, nereagavo į teisėtų policijos pareigūnų reikalavimus nusiraminti, pareigūną stvėrė už striukės ir nuplėšė prisegamą apykaklę. Sustabdžius automobilį ir bandant nuraminti pilietį, jis toliau elgėsi agresyviai, grasino policijos pareigūnams, stumdė ir keikė juos necenzūriniais žodžiais, bandė išlipti iš automobilio. Pradėti du ikiteisminiai tyrimai – dėl viešosios tvarkos ir pasipriešinimo policijos pareigūnams pažeidimų. Asmenys sulaikyti 48 val.

Mėgėjai nepaisyti teisėsaugos pareigūnų nurodymų prieš jiems atsikirtę ar juolab pabandę priešintis, turėtų gerai pasvarstyti, kiek gali kainuoti išsprūdęs keiksmažodis ar dviprasmiškas gestas, kadangi dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams pagal LR BK 286 str. numatyta, kad tas, kas panaudodamas ar grasindamas tuoj pat panaudoti fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui ar kitam viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Smurtas

Vasario 9 d. apie 21 val. ignalinietė pranešė, kad Ignalinoje, Ateities g., grįžęs į namus neblaivus pranešėjos vyras J. S. (1,9 prom.) asmeninio konflikto metu grasino primušti, sugriebė ją už megztinio apykaklės ir jėga traukė į koridorių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, pažeidėjas sulaikytas 48 valandų terminui.

Paaugliui – alaus

Vasario 9 d. 21.40 val. rajono policijos komisariato pareigūnas pranešė, kad parduotuvėje „Maxima XX“ M. Č. nupirko alaus ir perdavė jį 15-mečiui. Pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje