Skip to content

Biatlono federacija savo įsipareigojimą ištesėjo

Kai prieš porą savaičių Estijoje vyko tarptautinės biatlono taurės varžybos, jų organizatoriai teigė, jog šios šalies žiemos sezonas baigėsi, bet jose dalyvavę Lietuvos biatlono federacijos vadovai dar puoselėjo mintį, jeigu tik oro sąlygos leis, tai pasistengs panašias atsisveikinimo su žiema varžybas dar surengti jei ne Ignalinoje, tai pas artimiausius kaimynus latvius Maduonoje. Ir jie savo įsipareigojimą praėjusį savaitgalį įvykdė, sugebėję į šį miestą surinkti stipriausius Lietuvos įvairaus amžiaus šaudančius slidininkus, kurie sudėtingomis sąlygomis varžėsi dėl čempionato antrojo etapo įvairių spalvų medalių ir olimpinio čempiono Algimanto Šalnos tradicinio taurės turnyro apdovanojimų.

Šios abejos varžybos buvo aukšto lygio, nes jose dalyvavo stipriausia Lietuvos ir daugkartinė Olimpinių žaidynių biatlonininkė Diana Rasimovičiūtė ir kita šalies olimpinė viltis – ignalinietis Tomas Kaukėnas, kurie iki tol dalyvavo keliuose Pasaulio taurės etapuose ir ten pagal galimybes garbingai gynė Lietuvos garbę.

Kaip ir buvo tikėtasi, Maduonoje jie tarp Lietuvos atstovų nesulaukė rimtesnio pasipriešinimo ir įtikinamai laimėjo nugalėtojų laurus. Pasak Ignalinos kultūros ir sporto centro Sporto skyriaus trenerių G. Čepulio ir E. Rasimovičiaus, čia sėkmingai startavo ir grupė jaunųjų ignaliniečių. Antrąsias vietas laimėjo Nikolajus Kondratovas bei Modestas Ibelhauptas, o trečiąsias – Ruslanas Nikitinas, Gražvydas Žemaitis ir Danielė Paukštytė. Galėjo ignaliniečiai pelnyti ir daugiau prizinių vietų, bet varžybose dėl ligos negalėjo dalyvauti stipriausieji biatlonininkai Gaudvilė Nalivaikaitė ir Arnoldas Mikelkevičius.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje