Skip to content

Vokietis buvo „apšalęs“ nuo tokios Atvelykio šventės

Jau praeityje pasiliko iškiliosios Didžiosios savaitės dienos ir labiausiai lauktos Šv. Velykų ir Atvelykio šventės, kurių metu sveikintas Išganytojo prisikėlimas, pasidžiaugta atgimstančia gamta, kuri padovanojo pirmąsias pavasarines gėles. Kiekviename kolektyve ar šeimoje šios šventės, paženklintos įvairiaspalviais margučiais, paliko nepamirštamų įspūdžių.

Jau ne kartą esame pastebėję, kad išradingiausiai ir linksmiausiai šias šventes sugeba rengti Ignalinos vaikų mokyklos–darželio „Šaltinėlis“ auklėtojos su savo mažaisiais auklėtiniais. Ir šįkart, kai šventinis renginys vyko Kultūros ir sporto centro Etninės bei muziejinės veiklos skyriuje, darželinukai savo tėvelius ir žiūrovus pradžiugino ne tik puošniais rūbeliais, bet ir savo skambiomis dainelėmis, išraiškingais pasakojimais bei trankiais šokiais. Stebino keturmečių drugelių bei penkiamečių skruzdėliukų šventinė fiesta, kurią surengti vargu ar sugebėtų net suaugusiųjų kolektyvai. Tai didelis jų auklėtojų Vaivos Juršėnienės ir Ingos Katkauskaitės, taip pat auklėtojos metodininkės Janės Čiplienės ir muzikos mokytojos Danguolės Girdžiušienės nuopelnas. Sunku net įsivaizduoti, kiek pastangų įdėjo šios moterys, sugebėjusios paruošti savo auklėtinius tokiam renginiui, tarp kurių buvo nepaprasto gabumo būsimų dainininkų, o gal net artistų.

Turbūt nė vienas šventės dalyvis neliko abejingas ir nepagailėjo karštų plojimų, kai savo nuotaikingais piemenėlio pasakojimais prabilo penkiametis skruzdėliukas Ignas Aleksejevas. Šis J. Čiplienės auklėtinis jau per neseniai įvykusį „Tramtatulio“ renginį savo talentu atkreipė dėmesį. Daug plojimų susilaukė ir skambiabalsė Mėlika Rakauskaitė, kurią paruošė Visagino muzikos mokyklos vadovė Vita Pimpienė. Bet ir kitos šventės „žvaigždutės“ paliko nepaprastų įspūdžių. Šioje Atvelykio (Vaikų velykėlių) šventėje apsilankęs į svečius atvykęs Biūreno miesto (Vokietija) maltiečių grupės vadovas Frankas Jansensas MI sakė, kad tokio nuostabaus renginio seniai nėra matęs.

Po nuotaikingų dainų, pasakojimų ir šokių, drugeliai ir skruzdėliukai dar išbandė sėkmę ir ridendami margučius. O laimingiausiu tapo keturmetis Motiejus Žievys, kuris varžybose surinko daugiausiai kiaušinių ir už tai iškovojo nugalėtojo prizą.

Po tokios nuotaikingos šventės darželinukai, jų auklėtojos ir žiūrovai išsiskirstė vedini pakilios nuotaikos.

Autoriaus nuotr.

 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje