Skip to content

Neįgaliųjų žaidynėse nugalėjo stipriausieji ir draugystė

Ignalinos neįgaliųjų draugija praėjusį savaitgalį surengė tradicines rudens sporto žaidynes. Išmėginti jėgas septynių sporto šakų rungtyse be mūsiškių susirinko Visagino „Visagalio“ sporto klubo ir šio miesto Neįgaliųjų draugijos, taip pat Utenos ir Zarasų atstovai, turintys įvairių sveikatos sutrikimų, taip pat Ignalinos mokyklos „Šaltinėlis“ socialinės globos dienos skyriaus neįgalių vaikų grupė.

Žaidynes pradėjusi Ignalinos draugijos pirmininkė Regina Slabadienė pasidžiaugė, kad į varžybas vėl susirinko pažįstami sporto entuziastai, kurie, nepaisant įvairių sveikatos sutrikimų, be vaistų pagalbos stengiasi ugdyti fizinę ištvermę ir vėl pasiryžę kovoti dėl medalių. Vėl būrin susirinkę džiaugėsi ir svečių vadovai, dėkodami ignaliniečiams, kad jie panašias žaidynes organizuoja jau ne pirmąkart, suteikia galimybę ir jėgas išbandyti sporto varžybose, ir pasidalinti savo gyvenimo džiaugsmais bei rūpesčiais.

Džiaugėsi susirinkusių pakilia nuotaika ir žaidynių proga jų dalyvius pasveikinęs rajono Tarybos narys Vilius Cibulskas. Jis sakė, kad judėjimas ir mankšta – patikimiausia paskata stiprinti sveikatą ne tik neįgaliesiems, bet ir darbingiems žmonėms, todėl visiems dalyviams linkėjo sėkmės rungtyniaujant ir kovojant dėl medalių.

Po įvairių sveikinimų ir linkėjimų, žaidynių vyr. teisėjas Vytautas Motiejonis supažindino visus su varžybų teisėjais, kuriems patikėta vadovauti kiekvienai rungčiai. Dauguma jų vyko Sporto ir pramogų centro žaidimų aikštelėje. Visoms rungtims teisėjavo Ignalinos KSC Sporto skyriaus teisėjai.

Pirmieji į kovą stojo strėlyčių mėtymo ir kimštinio kamuolio baudų metimo dalyviai, o Kultūros namuose prie stalų susėdo šaškininkai bei šachmatinininkai. Kaip jau įprasta, varžybos kėlė daug emocijų, nes visi dalyviai atkakliai siekė pergalių. Vyravo pakili nuotaika, tad net ir tie, kuriems tąkart nepavyko, nebuvo nusivylę, o draugiškai sveikino nugalėtojus bei prizininkus.

Mėtant kimštinį kamuolį į apskritimus, tarp moterų taikliausia buvo ignalinietė Danutė Kuodienė, visus tris kartus pataikiusi į toliausiai paguldytą lanką. Ji pelnė 9 taškus ir aukso medalį. Nedaug nuo jos atsiliko ir kita ignalinietė Liubovė Lukauskienė, o trečią vietą ir bronzos medalį kiek nelauktai laimėjo Sigita Rimonytė iš Socialinės globos vaikų dienos skyriaus. Tarp vyrų nugalėtoju tapo visaginietis Jevgenijus Martirosovas, sugebėjęs aplenkti ignalinietį Gintą Baranauską ir visaginietį Dmitrijų Zavestalenko. Smiginio rungtyje, kaip ir pernai, aukso medalį iškovojo visaginietė Liubovė Pronina, o prizines vietas užėmė ignalinietės – Lilė Bagdonavičienė bei antrą medalį tądien pelniusi D. Kuodienė. Vyrų grupėje nugalėtoju tapo Visagino „Visagalio“ sporto klubo prezidentas Modestas Baltakis.

Baudų metimo rungtyje jau ne pirmą kartą taiklumu pasižymėjo ignalinietė Linda Baltuškienė, aplenkusi D. Kuodienę ir Anfisą Cicėnienę iš tos pačios šeimininkių komandos. Beje, D. Kuodienei tądien tai jau buvo trečias iškovotas medalis. Tarp vyrų į krepšį taikliausiai mėtė visaginietis D. Zavestalenko, aplenkęs zarasiškį Praną Markevičių ir ignalinietį Algimantą Kolelį.

Rankų lenkime vėl pasižymėjo jau vieną aukso medalį pelnęs visaginietis M. Baltakis, finalinėje dvikovoje nurungęs uteniškį Joną Salicką. Tarp moterų visaginietė L. Pronina, nesunkiai įveikė ignalinietę L. Lukauskienę. Boulingo rungtį laimėjo visaginietė Valentina Zvereva, aplenkusi zarasiškę Eimantę Vaicekauskaitę ir visaginietę L. Proniną. Pastarajai, kaip ir ignalinietei D. Kuodienei, tai buvo trečias iškovotas medalis. Tarp vyrų tą pačią rungtį laimėjo ignalinietis Viktoras Tilindis, kuris pasidžiaugė, kad tai buvo pirmas jo iškovotas aukso medalis žaidynėse. Prizininkais tapo ignalinietis Petras Dainys ir visaginietis Saulius Trepeška.

Gana pajėgūs varžovai susėdo prie šaškių lentų. Tarp moterų staigmeną pateikė ignalinietė Aldona Žiūrienė. Ši moteris MI sakė, kad ji pirmą kartą dalyvavo varžybose ir debiutas jai buvo netikėtai sėkmingas, laimėjo aukso medalį. Ji aplenkė stipriausią rajono šachmatininkę Žibutę Čepulienę bei zarasiškę Gražiną Krancevičienę.

Vyrų grupėje varžybos klostėsi dar kovingiau, nes jose dalyvavo daugkartiniai rajono šaškių pirmenybių dalyviai bei prizininkai. Jau pirmoje partijoje kiek netikėtai pralaimėjimą patyrė varžybų lyderis Arnoldas Patapavičius, pralaimėjęs Bernardui Kardeliui, bet pastarajam nepavyko tapti žaidynių čempionu, nes kitas partijas sužaidė ne taip sėkmimngai. Jį aplenkė ignalinietis Albertas Naudužas, pelnęs sidabro medalį. Po „šalto dušo“ A. Patapavičius likusias partijas laimėjo ir užėmė pirmąją vietą.

Tarp šachmatininkų sėkmė lydėjo ir vieną stipriausių rajono rinktinės žaidėjų Valdemarą Rusiną. Jam kiek rimčiau pasipriešino tik visaginietis Jurijus Zverevas. O trečioji vieta atiteko vidiškiečiui Juozui Jakinevičiui. V. Rusinas gal ir būtų susilaukęs rimtesnio pasipriešinimo, jeigu varžybose būtų dalyvavę panevėžiečiai bei pasvaliečiai, tačiau šįkart dėl įvairių priežasčių jie žaidynėse nepasirodė.

Kai nutilo varžybų šurmulys ir aprimo dalyvių aistros, grojant Utenos neįgaliųjų draugijos kaimo kapelos „Vyturiai“ maršams, iš darbo ištrūkęs rajono vicemeras Henrikas Šiaudinis įteikė žaidynių nugalėtojams bei prizininkams atitinkamos spalvos medalius. Po šių malonių akimirkų visi dalyviai galėjo pasidžiaugti „Romnesos“ virta gardžia daugiagrūde koše.

Autoriaus nuotr.

Ignalinos neįgalius vaikus taikliai mėtyti baudas ruošė Sporto skyriaus vedėjas Jonas Paslauskas. Vyksta kimštinio kamuolio mėtymo varžybos Varžybomis liko patenkinti ir Socialinės globos dienos skyriaus neįgalūs vaikai bei judesio korekcijos pedagogė Jurina Paslauskienė. Dėmesio centre – šaškininkų dvikovos Šachmatininkų čempionui Valdemarui Rusinui (dešinėje) kiek rimčiau pasipriešino tik Jurijus Zverevas Prie šaškių lentos staigmeną pateikė ignalinietė Aldona Žiūrienė, laimėjusi aukso medalį Boulingo rungtyje aukso medalį pelnė ignalinietis Viktoras Tilindis Vyrų rankų lenkimo rungtyje finalinę dvikovą laimėjo visaginietis Modestas Baltakis (kairėje), įveikęs uteniškį Joną Salicką. Rajono vicemeras Henrikas Šiaudinis, sveikindamas žaidynių dalyvius ir jų nugalėtojus, pasidžiaugė, kad varžybų nuotaika buvo pakili ir išreiškė viltį, kad ši tradicija bus pratęsta Apdovanojimus įteikė rajono vicemeras Henrikas Šiaudinis Žaidynėse net tris įvairių spalvų medalius pelnė ignalinietė Danutė Kuodienė Kaip ir dera, gausiai žaidynėse dalyvavo jų organizatoriai, nupjovę ir skalsų medalių derlių Gardžia koše liko patenkinti ir visaginiečiai Košės dalintojos Vilė Umbražiūnienė (dešinėje) ir Liubovė Lukauskienė teigė, kad šis patiekalas patiko visiems žaidynių dalyviams, nes kai kurie „sušveitė“ ne po vieną porciją

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje