Skip to content

Rytoj po mugę vaikščios Prezidentė

Jau skelbėme, kad rytoj Ignalinoje lankysis Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Daugmaž jau aiškus ir jos vizito grafikas.

10 val. Prezidentė Ladakalnio šlaite pasodins savo ąžuoliuką. Antrą ąžuoliuką, už prezidentu pripažintą Lietuvos partizanų vadą Joną Žemaitį-Vytautą, dalyvaujant D. Grybauskaitei, pasodins partizano giminės. Ant Ladakalnio Jos Ekscelencija užtruks apie 40 min.

11 val. Prezidentė atvyks į Rudens gėrybių mugę Laisvės a. ir po ją pasivaikščios. Tad, kiemelių šeimininkai, galvokite, kuo pavaišinsite garbią viešnią, kai ji stabtelės prie jūsų kiemelio. Trečiadienį Ignalinoje lankėsi Prezidentūros darbuotojai, kurie derino vizito detales. Pasak jų, Prezidentė nenorinti būti pristatyta, oficialiai pasveikinta, ji norinti tik ramiai pasivaikščioti po mugę. Rajono vadovų prašymu, šalies vadovę vis tik bus bandoma perkalbėti, norima, kad ji nuo scenos pasveikintų ignaliniečius ir būtų pristatyta žmonėms. Kas iš to išeis, pamatysim rytoj. Muziejaus atidaryme D. Grybauskaitė nedalyvaus.

Trumpai apie ąžuolų sodinimą. Kaip MI informavo vienas šios akcijos organizatorius, Seimo pirmininkės pavaduotojas Česlovas Juršėnas, Ladakalnio papėdėje sumanyta pasodinti Lietuvos prezidentų ąžuolų alėją. Dar 1997 m. savo ąžuolą pasodino ir prezidento Antano Smetonos ąžuolą atsodino Algirdas Brazauskas. Rytoj šalia jų bus pasodinti D. Grybauskaitės ir J. Žemaičio ąžuolai, vėliau bus kviečiami prezidentai Valdas Adamkus ir Rolandas Paksas, kurie taip pat pasodins savus ąžuoliukus ir medelius, skirtus prieškario prezidentams Aleksandrui Stulginskiui ir Kaziui Griniui. Manoma, kad ši prezidentų ąžuolų alėja taps ir vienu iš turistų traukos objektų.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje