Skip to content

Vidiškių gimnazistai svečiavosi teisme

MI informacija

Minint Konstitucijos dieną, spalio 25 d., Ignalinos mokyklos „Šaltinėlio“ Vidiškių skyriaus „Saulelių“ grupės vaikai ir auklėtoja Rita Krasienė sulaukė svečių iš Ignalinos rajono apylinkės teismo. „Saulelių“ grupėje svečiavosi ir trumpą paskaitą apie teismus ir teisėjus pravedė teismo administracijos sekretorė Ligita Cibulskienė.

Vaikai įdėmiai klausėsi rimtų, jiems dar negirdėtų žodžių – Konstitucija, teisė, teisingumas, teismas, teisėjas, aiškinosi žodžių prasmę, noriai klausinėjo, ką veikia teismas, teisėjas. Po paskaitos vaikai piešė tai, kas jiems labiausiai patiko ir įsiminė paskaitos metu. Smagiai praleisto rytmečio akimirkas įamžino fotografijos.

Vaikų nupiešti piešiniai papuoš Ignalinos rajono apylinkės teismo darbuotojų kabinetų sienas, o labiausiai patikusio piešinio autorius bus apdovanotas.

Spalio 26 d. Ignalinos rajono apylinkės teisme vyko renginys, skirtas Konstitucijos ir Civilinės teisės dienai paminėti. Į renginį atvyko gausus dvidešimties Vidiškių gimnazijos moksleivių būrys, lydimas mokytojos Vitalijos Medzevičienės.

Atvykusius svečius pasitiko laikinai einantis Ignalinos rajono apylinkės teismo pirmininko pareigas teisėjas Aleksandras Jakubovskis ir teismo administracijos sekretorė Ligita Cibulskienė. Iš pradžių ne itin drąsius gimnazistus teisėjas A. Jakubovskis pakvietė į teismo pirmininko kabinetą pasiklausyti paskaitos „Apie teismus ir teisėjus“, paragino atidžiai klausyti bei drąsiai klausinėti. Teismo administracijos sekretorė, atstovė spaudai L. Cibulskienė papasakojo apie teismus, paaiškino, kokia yra Lietuvos Respublikos teismų sistema, kokios bylos nagrinėjamos teismuose, kaip tampama teisėjais, trumpai supažindino su teismų savivaldos institucijomis. Po paskaitos įvyko mini viktorina „Ką aš žinau apie Lietuvos Respublikos teismus ir teisėjus?“

Kol, siekiant išsiaiškinti viktorinos nugalėtojus, buvo skaičiuojami mini viktorinos balai, gimnazistai, lydimi teisėjo A. Jakubovskio, pasivaikščiojo po teismą, apžiūrėjo teisėjų ir darbuotojų kabinetus, teismo posėdžių sales ir kitas patalpas, pabendravo su teismo darbuotojais. Pasivaikščioję po teismo patalpas ir įsikūrę baudžiamųjų bylų salėje, svečiai ir toliau klausinėjo teisėjo A. Jakubovskio apie kasdieninį teisėjo darbą, kokius jis turi priimti sprendimus, domėjosi bylomis, susijusiomis su nepilnamečių atsakomybės klausimais.

Gimnazistų viešnagės pabaigoje buvo apdovanoti mini viktorinos „Ką aš žinau apie Lietuvos Respublikos teismus ir teisėjus?“ nugalėtojai – pirmos vietos laimėtoja dvyliktokė Lina Skipitytė ir antrų vietų laimėtojai – dvyliktokė Karolina Martinkėnaitė ir vienuoliktokas Tomas Jasiukianecas. Nugalėtojams įteikti diplomai ir simbolinės dovanėlės. Po apdovanojimų gimnazistai ir juos atlydėjusi mokytoja nusifotografavo kartu su laikinai einančiu Ignalinos rajono apylinkės teismo pirmininko pareigas teisėju A. Jakubovskiu.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje