Skip to content

Tradicinį keturių rajonų tinklininkų turnyrą laimėjo šeimininkai

Jau ne pirmus metus UAB „Meleksas“ direktoriaus Rimanto Zigmanto iniciatyva Ignalinoje rengiamas tarprajoninis tinklinio komandų turnyras šios bendrovės taurei laimėti. Šįkart varžybose, kurios šeštadienį vyko Sporto ir pramogų arenoje, su Vidiškių „Varnio“ sporto klubo tinklininkais varžėsi Švenčionių, Rokiškio ir Kupiškio rajonų komandos.

Pernai analogiškas varžybas laimėjo švenčioniškiai, o jų organizatoriai – vidiškiečiai – vos pateko tarp prizininkų. Šiemet vidiškiečių komanda, suburta iš jaunų ir gabių žaidėjų, buvo nusiteikusi kovingai ir pasiryžusi laimėti turnyrą. Pasiekti užsibrėžtą tikslą nebuvo lengva, nes to paties siekė ir svečių komandos. Jų rajonuose tinklinis yra populiarus.

Jau pirmose varžybose mūsų rajoną atstovaujantys vidiškiečiai nesunkiai nugalėjo praėjusių metų šios taurės laimėtojus iš Švenčionių rezultatu 2:0.

Daug atkakliau vyko dvikova tarp Rokiškio ir Kupiškio tinklininkų. Geriau sekėsi Rokiškio m. bendruomenės „Velykalnio“ jaunųjų žaidėjų komandai, kurią treniruoja Stasys Mekšėnas. Rokiškėnai ir laimėjo abu setus. Po pertraukos Kupiškio „Pagardų“ sporto klubo tinklininkai, rungtyniaudami prieš turnyro organizatorius, pabandė reabilituotis. Tačiau vidiškiečiai nuo pat varžybų pradžios su labiau patyrusių žaidėjų komanda rungtyniavo kovingai. Ypač į atmintį įstrigo vidiškiečių aukštaūgio Elvio Gotovskio galingi perdavimai, kurių kupiškėnams atremti nepavykdavo. Antrajame sete svečiams vis dėlto pavyko prisitaikyti prie stiprių E. Gotovskio padavimų ir atrodė, kad vidiškiečiams teks žaisti trečią lemiamą setą. Vis dėlto taip neatsitiko. Lemiamu momentu aikštelės šeimininkai susikaupė ir išplėšė pergalę, laimėdami susitikimą 2:0.

Po to, kai Rokiškio ir Kupiškio komandos tokiais pat rezultatais laimėjo varžybas prieš švenčioniškius, tapo aišku, jog dėl pirmos vietos rungtyniaus vidiškiečiai ir Rokiškio tinklininkai.

Ši lygiaverčių varžovų dvikova ir buvo pati atkakliausia, jos metu netrūko galingų smūgių ir atkaklios gynybos momentų. Vis dėlto sėkmė šįkart lydėjo mūsų rajono atstovus. Tarp vidiškiečių rungtyniavo Justinas Ivoška, Virginijus bei Aurimas Juršėnai, Elvis Gotovskis ir Arūnas Zigmantas. Jie, labiau susikaupę ir beveik be didesnių klaidų, laimėjo šią dvikovą, iškovodami pagrindinę taurę. Antroji vieta atiteko Rokiškio, trečioji – Kupiškio komandoms.

Pasibaigus turnyrui, jo organizatorius Rimantas Zigmantas kartu su KSC Sporto skyriaus vedėju Jonu Paslausku dėkojo visiems dalyviams už puikų bei brandų žaidimą, įteikė taures bei prizus komandoms ir linkėjo jiems ir ateityje dar ne kartą susitikti panašiuose turnyruose Ignalinoje.

Autoriaus nuotr.

Momentas iš turnyro varžybų „Varnio“ tinklinio komanda, laimėjusi tradicinį turnyrą Turnyro iniciatorius Rimantas Zigmantas (centre) ir Sporto skyriaus vedėjas Jonas Paslauskas varžybų nugalėtojų taurę įteikia „Varnio“ komandos kapitonui A. Zigmantui

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje