Skip to content

Plėšikas grasino peiliu

MI informacija

Sausio 27 d., apie 18 val., iš matymo pažįstamas ignalinietis pro nerakintas duris įsibrovė į 86-erių ignalinietei priklausantį butą Aukštaičių g. ir reikalavo pinigų, o jai nesutikus, grasindamas peiliu nužudyti, sukėlė fizinį skausmą. Tuomet gyventoja atidavė 30 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Siekiant apsisaugoti nuo tokio pobūdžio nusikalstamų veikų, rajono policijos komisariato pareigūnai skatina gyventojus nepamiršti užsirakinti namų duris ir neleisti į vidų nepažįstamų arba tik iš matymo pažįstamų žmonių, nes sukčiai, apgavikai ir plėšikai savo aukomis dažniausiai pasirenka senyvus bei vienišus žmones.

Dabar pasaulyje populiarėja saugios kaimynystės grupės. Galbūt ir jums derėtų sudaryti laiptinės, namo, gatvės ar kiemo gyventojų saugios kaimynystės grupes, kurių tikslas – bendromis jėgomis sukurti saugią gyvenamąją aplinką. Tokioms grupėms priklausantys žmonės stebi, kokie nepažįstami žmonės vaikšto jų namo laiptinėje, ką veikia paaugliai, kas pardavinėja „pilstuką“ ar narkotines medžiagas – žodžiu, visų bendras tikslas – nuo neprašytų svečių saugoti savo namą, laiptinę, kiemą ar gatvę.

Šioms grupėms gali priklausyti vyrai ar moterys, pensininkai ir net vaikai. Pastarieji kartais pastebi daugiau nei suaugusiuosieji. Paprastai stebėtojai bendradarbiauja su policija, grupės vadovu bei kaimynystėje įsikūrusiomis grupėmis.

Būkite saugūs!

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje