Skip to content

Paaiškėjo dar dvi pusfinalio komandos

Atslūgus gripo epidemijai, po pertraukos praėjusį savaitgalį Sporto ir pramogų arenoje toliau buvo tęsiamos rajono krepšinio pirmenybių atkrentamosios varžybos, kuriose dėl teisės rungtyniauti pusfinalyje kovojo Strigailiškio ir Švenčionėlių „Aitvaro“ bei IKA ir Vidiškių komandos.

Pirmenybių pradžioje strigailiškiečiai dviem taškais (80:78) buvo nugalėję jaunuosius krepšininkus iš Švenčionėlių. Tad krepšinio mėgėjai ir šįkart tikėjosi atkaklios ir įdomios šių dviejų komandų dvikovos. Tačiau į šias lemiamas rungtynes strigailiškiečiai susirinko nestipriausios sudėties, tik šešiese. Tad jie nesugebėjo kiek rimčiau pasipriešinti trenerio Tado Garlos auklėtiniams, kurie tiesiog sutriuškino savo varžovus rekordiniu 40 taškų skirtumu (89:49) ir pateko į pusfinalį, kuriame jėgas išmėgins su dabartiniais rajono čempionais – „Chebros“ krepšininkais.

Kitos rungtynės tarp krepšinio asociacijos (IKA) ir Vidiškių komandų buvo įdomesnės ir atkaklesnės. Jų pradžia sėkmingesnė buvo IKA komandai, kuri vienu metu pirmavo daugiau, nei 20 taškų ir atrodė pergalę ji pasieks be vargo. Lyderiai, matyt, ir patys tuo patikėjo, tad jų žaidimas sutriko. Tuo vykusiai pasinaudojo vidiškiečiai, kurie paskutiniame kėlinyje sugebėjo ne tik likviduoti atsilikimą, bet ir išlyginti rungtynių rezultatą. Tad rungtynių pabaiga priminė nervų karą ir nebuvo aišku, kam pavyks išplėšti pergalę. Vis dėlto, ji nusišypsojo labiau patyrusiems IKA krepšininkams, kurie neatleido vidiškiečiams jų elementarių klaidų ir laimėjo rungtynes 90:84.

Pralaimėjusiųjų komandoje net 36 taškus pelnė Vitalijus Afanasjevas, bet kiti jo pagalbininkai lemiamu momentu padarė grubių klaidų, kurios ir lėmė pergalę varžovams. Tad dabar IKA krepšininkų pusfinalyje laukia dvikova su daugkartiniais MI taurės laimėjotais – „Žuvėdros“ komanda.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje