Skip to content

Didžiasalyje aidėjo jau ne moksleivių, o gimnazistų juokas

Šiųmetis rugsėjis didžiausią pliūpsnį džiugių emocijų pažėrė didžiasaliečiams. Visa mokyklos bendruomenė: ir mokytojai, ir mokiniai, ir tėvai  į Mokslo metų pradžios šventę skubėjo kur kas labiau pasitempę nei įprastai, ir kur smagiau nusiteikę, nei įprastai, nes ėjo jau nebe į vidurinę mokyklą, o į Didžiasalio „Ryto“ gimnaziją. Kartu su gimnazijos bendruomene tuo pasidžiaugti atskubėjo ir visas būrys garbių svečių.

Gimnazijos šventė

Bendruomenei sugiedojus „Tautišką giesmę“, direktorė Elena Sekonienė, sunkiai suvaldžiusi užliejusias džiugias emocijas, paskelbė gimnazijos mokslo metų pradžią. Direktorė sveikino ,susirinkusius į gimnaziją ir dėkojo visiems, prisidėjusiems, siekiant šio vardo, kvietė gimnazistus, mokytojus ir toliau gražiais darbais ir pasiekimais garsinti savo mokyklą.

Gausiame svečių būryje buvo rajono meras Bronis Ropė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Regina Lisauskienė, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vidas Kreivėnas, VSAT Ignalinos rinktinės Tverečiaus pasienio užkardos vadas Rimas Stunžėnas, seniūnė Gema Pundienė bei parapijos klebonas Antanas Domeikis. Mokyklos bendruomenę sveikinęs rajono meras džiaugėsi: „Jūsų pasiekti rezultatai ir vykdoma veikla yra puikūs, aš tikiu, kad ji dar pagerės. Linkiu maksimaliai siekti savo tikslų…“ Šia gražia proga meras įteikė net 6 padėkos raštus mokytojams, nuoširdžiai atsidavusiems darbui ir vaikams. Už nuopelnus ir darbus, siekiant gimnazijos statuso, kūrybiškumą, idėjas ir lietuviškų vertybių puoselėjimą bei aukštus ugdymo rezultatus, padėkos raštais įvertintos mokytojos Valentina Ciunel, Regina Spėčiuvienė, Nijolė Keraitienė, Marytė Misiūnienė, Ramunė Kapliukienė ir direktorė Elena Sekonienė.

„Kas sakė, kad nebūna stebuklų? Šis rugsėjis didžiasaliečiams – tikras stebuklas. Keletą metų ruošdamiesi šiam stebuklui, šiandien visi susirinkote į GIMNAZIJĄ. Mes jus stebėjome, už jus sirgome ir palaikėme. Daug teko nuveikti siekiant gimnazijos statuso, bet jūs tikrai esate jo verti. Ačiū Jums. Akreditacijos komisija, vertinusi visų jūsų rezultatus ir pasiekimus, stebėjosi, kad tokio kolektyvo išprusimo ir užsidegimo visoje Lietuvoje neteko matyti“, – sveikindama didžiasaliečius kalbėjo skyriaus vedėja R. Lisauskienė.

Šventėje savo lūkesčius išsakė vyriausieji gimnazistai, pirmuosius eilėraščius mokykloje nedrąsiai deklamavo patys mažiausieji. Jiems meras įteikė pirmokų pasus, o būsimi abiturientai – po išminties obuolį. Savo vaikams ir jų mokytojams palinkėjimus išsakė ir tėveliai. Klebonui Antanui palaiminus susirinkusius, skambant varpeliui, pirmokėlius vyriausieji gimnazistai palydėjo į klases. Staiga koridoriuose tapo keistai tylu – visi išsiskirstė į klases pasilabinti vieni su kaitais, aptarti naujienų, pasidalinti išskubėjusios vasaros įspūdžiais. 

Oi, ne vienas tąkart dalyvavęs šventėje mintyse gal net apgailestavo gimęs per anksti, per anksti baigęs mokyklą ir negalėjęs didžiuotis gimnazisto vardu.

Naujas Didžiasalio veidas

Po šventės gimnazijoje, svečiai, kartu su direktore, pasidžiaugė puikiu renovuotu gimnazijos pastatu ir pagražėjusiomis vidaus patalpomis bei plečiamu muziejumi. Priminta, kad dar šį rudenį mokykla minės 35-erių metų gyvavimo sukaktį. Tuomet ir bus pristatytas atnaujintas kraštotyros muziejus.

Svečiai iš gimnazijos dar apsilankė Didžiasalio darželyje. Buvo perkirpta simbolinė juostelė ir pristatytas renovuotas pastatas, kuriame įsikūręs ne tik Ignalinos „Šaltinėlio“ mokyklos skyrius, bet ir kultūros namai, bendruomenė, maldos namai. Mojuodami balionais, padėkos eilėraštuką deklamavo ir mažieji darželinukai bei jų auklėtojos.

Darželį ir parengiamąją klasę lankys 34 vaikai. Apžiūrėtas ir pagražėjęs pastato vidus – jaukios, šviesiomis spalvomis švytinčios dvi darželio grupės (žaidimų kambariai, miegamieji, higienos patalpos), modernizuota virtuvė.

Meras B. Ropė padėkos raštus įteikė projekto vadovui Gedvilui Rudžiui bei statybos darbus atlikusiai UAB „Autairas“ vadovui. Įgyvendinant projektą „Vaikų lopšelio-darželio pastato Dumblio g. 7 Didžiasalyje modernizavimas“, buvo apšiltinti pastato cokolis, sienos ir stogas, pakeisti langai bei durys, modernizuotas šilumos punktas, pakeista vamzdynų šiluminė izoliacija.  Už sporto ir laisvalaikio infrastruktūros įrengimo projekto įgyvendinimą padėka skirta projekto vadovei, Didžiasalio seniūnei  Gemai Pundienei.

Didžiasalyje įrengtos trys automobilių stovėjimo aikštelės (prie pašto ir šarvojimo salės, prie bibliotekos bei prie darželio pastato), taip pat  sutvarkyta aikštelių aplinka, įrengti šaligatviai. Įgyvendinant projektą „Viešosios infrastruktūros sutvarkymas ir sukūrimas Ignalinos rajono Didžiasalio ir Tverečiaus seniūnijose“,  Dysnos k. ir Tverečiuje pastatytos naujos dirbtinės dangos sporto aikštelės, įrengti šaligatviai, suoliukai,  šiukšlių dėžės bei vaikų žaidimų aikštelės.

Dysnos k. renovuota vasaros estrada, prie jos pastatyti nauji suolai, taip pat sutvarkytas privažiavimas, įrengta automobilių stovėjimo aikštelė. Statybos darbus atliko UAB „Meleksas“. Pasak seniūnės G. Pundienės, Dysnos k. vieną iš rugsėjo savaitgalių (priklausys nuo oro) planuojama šventė kaimo bendruomenei. Žmonės galės įvertinti atliktus darbus ir pasilinksminti.

Autorės ir Linos Kovalevskienės nuotr.

Rajono meras mažiausiems įteikė pirmokų pasus Didžiasalis pasipuošė naujais renovuotais visuomeniniais pastatais, naujomis automobilių stovėjimo aikštelėmis Didžiasalis pasipuošė naujais renovuotais visuomeniniais pastatais, naujomis automobilių stovėjimo aikštelėmis Kerpama tradicinė simbolinė įkurtuvių juostelė Didžiasalio darželinukai su rajono vadovais bei statybininkų atstovais, renovavusiais vaikų darželį Eilėraštukus deklamavo pirmąkart mokslo tvirtovės duris pravėrusieji didžiasaliečiai

 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje