Skip to content

Išvykoje – pergalė, namuose – nesėkmė

Praėjusį savaitgalį prasidėjo tradicinis Rytų Aukštaitijos regiono krepšinio turnyras UAB „Utenos mėsa“ taurei laimėti. Šiemet jį pradėjo 8 komandos, tarp jų Ukmergės „Olimpas“ ir to paties miesto SC, Rokiškio „Krauneda-KKSC“, Švenčionėlių „Aitvaras-SM“, Molėtų SC, Užpaliai, Anykščių „Jaros sauga“ ir Ignalinos KSC.

Praėjusiame turnyre šią taurę laimėjo ignaliniečiai, finalinėse rungtynėse Ukmergėje po atkaklios kovos 81:80 įveikę molėtiškius. Burtai lėmė, kad šios dvi komandos pradėjo ir naująjį turnyrą, tik šį kartą Molėtuose. Todėl aikštės šeimininkai buvo kovingai nusiteikę siekti revanšo. Tačiau to padaryti jiems nepavyko. Ignaliniečiai šią dvikovą vėl laimėjo, šįkart jau 6 taškų skirtumu – 88: 82 (18:17, 26:26, 16:24, 22:21).

Kitose rungtynėse Ignalinos KSC komanda jau rungtyniavo namuose su Rokiškio „Krauneda-KKSC“ krepšininkais. Šios rungtynės vyko permainingai. Pirmąjį kėlinį ignaliniečiai sužaidė sėkmingiau ir laimėjo 4 taškų skirtumu (20:16). Po pertraukos aikštelės šeimininkų žaidimas sutriko ir iniciatyvą į savo rankas perėmė svečiai. Po ilgosios pertraukos ignaliniečiai pabandė atsilikimą likviduoti, bet jie neatidžiai gynėsi, o jų atakos buvo chaotiškas ir netikslios. Aiškiai matėsi, kad komandoje pritrūko jos lyderių Tomo Gasparavičiaus, Dariaus Dubakos ir Mindaugo Ragausko paramos, kurie dėl įvairių priežąsčių tąkart runktynėse nedalyvavo. Kai iki rungtynių pabaigos liko žaisti mažiau nei dvi minutės, aikštelės šeimininkams pavyko sumažinti atsilikimą iki vieno taško (59:60), bet per likusį laiką kelios elementarios klaidos neleido ignaliniečiams išlyginti rezultato ir persverti jo savo naudai, todėl teko patirti apmaudų pralaimėjimą59:65 (20:16, 11:22, 13:9, 15:18)

Kitas rungtynės Ignalinos KSC komanda trečiadienio vakare jau žaidė išvykoje su Anykščių krepšininkais, kurie turnyro starte 17 taškų buvo pralaimėję rokiškiečiams. Tad pastarieji po pergalės prieš ignaliniečius ir pradėjo turnyre pirmauti.

Lyderiai išvengė pralaimėjimo

Rajono krepšinio pirmenybėse pirmadienio vakare vieni iš lyderių – „Žuvėdros“ krepšininkai – žaidė su Švenčionėlių „Aitvaro“ ambicinga komanda, kurios jaunieji krepšininkai, treniruojami Tado Garlos, dar pernai sugebėjo nugalėti labiau patyrusias komandas.

Ir šioje dvikovoje švenčionėliškiai nesiruošė lengvai pasiduoti „Žuvėdrai“. Jie sugebėjo pirmąjį rungtynių puslaikį užbaigti taikiai (29:29). Trečiajame ketvirtyje svečiai rungtyniavo pakiliai ir kurį laiką pirmavo. Ir tik baigiantis rungtynėms, po sėkmingų ir rezultatyvių Žygimanto Kuldos ir Mindaugo Ragausko atakų „Žuvėdros“ krepšininkams pavyko laimėti rungtynes 72:57. 20 taškų nugalėtojams pelnė Ž. Kulda, 19 – M. Ragauskas.              

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje