Skip to content

Ar galima rūkyti daugiabučio namo laiptinėje?

MI informacija

Rajono policijos komisariatas pastaruoju metu sulaukė daugiabučių namų gyventojų skambučių dėl netinkamo kaimynų elgesio, o būtent – dėl rūkymo laiptinėse. Gyventojai pasipiktinę tokiu kaimynų elgesiu, jie sako, kad rūkaliai į jų pastabas nereaguoja.

Visiems, tiems, kurie dar iki šios dienos manėte, kad įstatymai nedraudžia rūkyti bendro naudojimo patalpose, norime priminti, kad Tabako kontrolės įst. 19 str. 1 d. 3 p. numatyta, jog Lietuvos Respublikoje rūkyti (vartoti tabako gaminius) draudžiama bendrose gyvenamosiose, kitose bendro naudojimo patalpose, kuriose nerūkantieji gali būti priversti kvėpuoti tabako dūmais užterštu oru. Taip pat atsakomybė numatyta ir Administracinių teisės pažeidimų kodekso 185¹ str. Pažeidėjui gresia įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 50 litų.

Namo laiptinė yra traktuojama kaip bendro naudojimo patalpa, todėl joje rūkyti draudžiama. Atkreipkite dėmesį, kad balkonai ar terasos, kurie yra konstruktyviai susieti su keliems savininkams priklausančių patalpų išorinėmis sienomis, yra traktuojami kaip bendrojo naudojimo patalpos. Tokiu atveju Tabako kontrolės įst. 19 str. 1d. 3 p., draudžiantis rūkyti bendro naudojimo patalpose, galioja ir pažeidėjui gali būti skiriama administracinė nuobauda.

Siūlome su kaimynais pasikalbėti ir informuoti juos apie galiojančius įstatymus ir galimas nuobaudas. Jei su kaimynais nepavyksta susitarti gražiuoju, turite teisę kreiptis į policijos įstaigą pagal Jūsų gyvenamąją vietą arba galite pasinaudoti Policijos elektroninių paslaugų sistema (epolicija.lt).

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje