Skip to content

Rajono plaukikai prie antrosios vietos prisidėjo svariausiai

Pirmadienį rajono savivaldybės administracijoje buvo pagerbti 2013 m. Lietuvos jaunių sporto žaidynių dalyviai, kurių dėka šeštoje miestų, rajonų ir savivaldybių grupėje rajono jaunieji plaukikai, šiuolaikinės penkiakovės, badmintono ir kalnų dviračių atstovai, bendroje įskaitoje surinkę 1687,63 taško, iškovojo Kultūros ir sporto departamento bei žaidynių organizacinio komiteto antrosios vietos laimėtojų diplomą ir taurę.

Prie šios sėkmės svariausiai prisidėjo Eugenijaus Rakitino treniruojami plaukikai, atskirose rungtynėse pelnę 803,5 taško, o šiuolaikinėje penkiakovėje dar surinkę 762 taškus. Būtent jaunųjų plaukikų grupė, tarp kurių buvo Sara Aškinytė, Eimantas Mačėnas, Grigorijus Pavkinas ir Joelis Aškinis, dalyvavę jų pagerbime rajono savivaldybėje, susilaukė nuoširdžiausių padėkos žodžių.

Susitikimą pradėjęs rajono meras Bronis Ropė sakė, kad nors tradiciškai vadinami žiemos sporto sostine, pastaraisiais metais vis dažniau džiaugiamės plaukimo trenerio E. Rakitino auklėtinių sėkmingais startais ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautinėse varžybose. Svaigstame dėl Rūtos Meilutytės startų, tikėdamiesi ir Ignalinoje išauginti panašaus lygio plaukiką. Juk neatsitiktinai jau dvi jaunos plaukikės – Dovilė Mikoliūnaitė ir Sara Aškinytė – pelnytai įsitvirtino Lietuvos įvairaus amžiaus rinktinių sudėtyje. D. Mikoliūnaitė pirmoji iš plaukikių tapo sporto meistre. Ir S. Aškinytė jau ne kartą įvykdė sporto meistrės normatyvus. Jų pėdomis seka ir ne vienas vaikinas. Nors žaidynėse pagal amžių jau nebegalėjo dalyvauti stipriausia rajono plaukikė D. Mikoliūnaitė, bet jos pėdomis pasekė ir kiti plaukikai. Jiems meras įteikė padėkos raštus ir dovanas. Padėkota buvo ir renginyje nedalyvavusiai Aurelijai Tamašauskaitei, kuri dabar tęsia treniruotes Vilniaus šiuolaikinės penkiakovės dalyvių mokykloje.

Nuoširdžios padėkos dar kartą susilaukė ir jaunųjų plaukikų treneris E. Rakitinas. Jis per septynetą metų išauklėjo jau ne vieną gabų plaukiką ir pats dar aktyviai sportuoja plaukimo takeliuose tarp šios sporto šakos veteranų, pelnydamas ne vieną aukso ir kitokios spalvos medalį. Net tris aukso medalius jis ką tik parsivežė iš Alytuje vykusių veteranų varžybų. Pasak trenerio, visi geriausi šiandienos plaukikai prieš 6–7 metus atėjo nemokėdami plaukti. Dabar plaukimą lanko apie 50 vaikų. Kiek pasitreniravus, nemažai daugiau į baseiną neateina, nes, kaip sakė S. Aškinytė, treniruotės – sunkus darbas, ne kiekvienas išlaiko. Kiek plaukikai nuplaukia per metus – neskaičiavo, bet mano, kad ne mažiau 1000 km.

Susitikime su Lietuvoje vykusių jaunių sporto žaidynių dalyviais rajono meras, Švietimo, kultūros ir sporto centro direktorius Darginas Mikėnas, bendraudami su plaukikais ir jų treneriu, aptarė pasirengimo įvairioms varžyboms eigą ir finansavimo klausimus. E. Rakitinas pažymėjo, kad rajonas pirmą kartą susilaukė tokio aukšto įvertinimo, pasiekto jaunių sporto žaidynėse, nes jose dalyvavo tik sporto mokyklų atstovai. Jo nuomone, būtų gerai, kad ir vasaros metu kiek ilgiau galėtų veikti vietos plaukimo baseinas, kad nereiktų auklėtinių vežti į treniruotes Utenoje ar Visagine, nes tos išvykos neigiamai atsiliepia plaukikų fizinei ištvermei. Reikalingas baseine ir bent vienas profesionalus šuolių į vandenį bokštelis. Pažadėta į pastabas atsižvelgti.

J. Baltakio nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje