Skip to content

Šaunūs jaunųjų plaukikų startai namuose ir Anykščiuose

Jau rašėme, kad baigiantis metams Ignalinos plaukimo baseine vėl vyko tradicinės jaunųjų plaukikų varžybos rajono mero taurei laimėti, kuriose šįkart dalyvavo rekordinis plaukikų būrys iš Kauno, Panevėžio, Utenos, Kėdainių, Šiaulių, Visagino, trijų Latvijos miestų ir Ignalinos. Jie padovanojo žiūrovams daug šaunių akimirkų.

Prieš tai trejus metus iš eilės taurę užtikrintai laimėdavo baseino šeimininkai, treniruojami Eugenijaus Rakitino ir Danutės Žemaitienės. Šį kartą varžybų įtampa buvo atkaklesnė, nes jose dalyvavo kauniečiai, tarp kurių yra gausus būrys gabių plaukikų, kurie treniruojasi trijuose baseinuose ir šiuo metu jau tapo rimtais konkurentais Panevėžio ir Šiaulių miestų atstovams. Kaip MI teigė ignaliniečių treneris E. Rakitinas, kauniečių dalyvavimas varžybose iš esmės pagyvino jų įtampą, todėl ignaliniečiams bus nelengva su jais varžytis. Šiuos trenerio žodžius patvirtino ir varžybų pradžia.

Jau po pirmosios rungties, dalyviams plaukiant peteliške 50 m, komandinėje įskaitoje į priekį 8 taškais išsiveržė būtent kauniečiai. Jų pranašumas dar labiau padidėjo po 50 ir 100 m plaukimo nugara, ignaliniečiai ėmė atsilikinėti 16 taškų skirtumu. Plaukiant krūtine šis atsilikimas sumažėjo iki 7 taškų, o po plaukimo laisvu stiliumi ignaliniečiai atsiliko tik 4 taškais.

Varžybų lemtį turėjo nuspręsti paskutinė šių įvairaus amžiaus dalyvių estafečių rungtis. Tai buvo lenktynių puošmena, nes iki pat jų pabaigos nebuvo aišku, ar ignaliniečiams pavyks įveikti pagrindinius varžovus iš Kauno ir likviduoti tą 4 taškų atsilikimą. Pradžioje, kai startavo jaunieji plaukikai, ignaliniečiai buvo atsidūrę net trečioje vietoje, bet kai į vandenį pasinėrė stipriausieji jų plaukikai, tarp kurių buvo Džiugas Karklelis, Erikas Kapočius, Eva Liminovič, Sara Aškinytė, Dovilė Mikoliūnaitė ir Grigorijus Pavkinas, atsilikimas bematant išnyko, o G. Pavkinas galingu finišu padėjo galutinį tašką pergalei pasiekti. Tad ignaliniečiai galutinėje įskaitoje likvidavo tą 4 taškų atsilikimą ir surinko tiek pat taškų – 226 – kaip ir kauniečiai. Kam atiteks vienintelė mero taurė, jau sprendė pats meras ir varžybų organizatoriai. Pasielgta humaniškai – taurę buvo nuspręsta įteikti svečiams iš Kauno. Šio miesto jaunųjų plaukikų treneriai už tai nuoširdžiai padėkojo, teigdami, kad šios varžybos buvo aukšto lygio ir dar kartą įsitikino, kad Ignalinoje per gana trumpą laiką išaugo toks puikus būrys talentingų plaukikų, su kuriais buvo nelengva varžytis, todėl ir ateityje pasistengs dalyvauti panašiuose turnyruose.

Trečioji komandinė vieta atiteko Panevėžio pirmosios komandos plaukikams, kurie sugebėjo aplenkti Kėdainių, Daugpilio, Utenos, Šiaulių ir Visagino komandas.

Rajono meras Bronis Ropė, įteikdamas kauniečiams taurę, nedviprasmiškai pareiškė, kad neliks nuskriausti ir ignaliniečiai, kurie pelnytai pasidalino su kauniečiais po vienodą taškų sumą, todėl jiems panaši taurė bus įteikta vėliau.

Apibendrinant šių varžybų rezultatus verta paminėti, kad individualiose įvairių stilių ir nuotolių varžybose aukso medalius pelnė 7 ignaliniečiai, tarp kurių buvo Eimantas Mačėnas, Dž. Karklelis, G. Pavkinas, Joelis Aškinis, E. Liminovič, S. Aškinytė ir D. Mikoliūnaitė. Penki aukso medaliai įteikti kauniečiams.

Varžybose buvo išaiškinti geriausi plaukikai pagal reitingą. Tarp antrosios amžiaus grupės mergaičių aukščiausią taškų sumą surinko ignalinietė E. Liminovič (522), o tarp berniukų – E. Kapočius (492).

Tarp vyriausiųjų amžiaus mergaičių 659 taškais įvertintas D. Mikoliūnaitės startas 100 m distancijoje krūtine. Nedaug nuo jos atsiliko S. Aškinytė (559). Tarp vaikinų 555 taškais įvertintas E. Mačėno startas, 100 m plaukiant nugara.

Po atkaklių ir įtemptų mero taurės varžybų Ignalinos jaunųjų plaukikų jau laukė dar sudėtingesnis egzaminas, nes jie dalyvavo Lietuvos čempionate Anykščiuose, kuriame dalyvavo visos plaukimo žvaigždės, tarp kurių buvo olimpinė, pasaulio bei Europos čempionė ir rekordininkė Rūta Meilutytė. Kaip MI informavo E. Rakitinas, geriausios rajono plaukikės sporto meistrės D. Mikoliūnaitė ir S. Aškinytė ne kartą plaukė šalia Rūtos kvalifikaciniuose ir net finaliniuose plaukimuose. Puikiai abi plaukikės startavo kompleksinėse plaukimo rungtyse. Pradžioje Dovilė laimėjo B finalinį plaukimą ir pagerino rajono rekordą, bet po kelių minučių startavusi S. Aškinytė finaliniame A plaukime pagerino Dovilės rekordą ir iškovojo aukštą penktąją vietą. Nedaug iki medalio trūko Dovilei plaukiant 100 m krūtine, ji liko ketvirtoje vietoje. Sara čempionate pagerino net 4 rajono rekordus.

Puikiai Anykščiuose plaukė ir E. Kapočius. Trylikametis plaukikas atkakliai kovojo su žymiai vyresniais varžovais ir pagerino du rajono rekordus – 200 ir 400 m kompleksinio plaukimo distancijose. E. Mačėnas plaukė B finaliniuose plaukimuose 100 ir 200 m nugara distancijose bei pagerino rajono rekordą. B finale, plaukiant 200 m peteliške, dalyvavo ir Ovidijus Tumėnas. Beje, jis savo kvalifikacinį laiką sugebėjo pagerinti net 7 sek.

Pasak jaunųjų plaukikų trenerio E. Rakitino, jo auklėtinių startu tokio aukšto lygio čempionate liko patenkintas, nes teko varžytis su stipriausiais Lietuvos plaukikais ir nedaug trūko, kad kai kas iš jų pelnytų net medalius.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje