Skip to content

Tarprajoninis tinklininkų taurės turnyras buvo atkakliausias

Į Rytų Aukštaitijos regiono tinklininkų turnyrą Vidiškių „Varnio“ sporto klubo taurei laimėti šįkart susirinko Rokiškio, Kupiškio, Zarasų, Švenčionių, Visagino ir Ignalinos komandos, kurios pastaraisiais metais vėl įrodė, kad jų žaidimo lygis pastebimai patobulėjo, todėl jis tapo populiaresnis ir patrauklesnis, negu ankstesniais metais, nes jame kartu su tinklinio veteranais jau dalyvauja ir gausus būrys gabių jaunųjų žaidėjų.

Kaip MI teigė ilgametis tinklinio žaidimo entuziastas ir populiarintojas UAB „Meleksas“ direktorius Rimantas Zigmantas, laimėti šį tradicinį turnyrą darosi vis sudėtingiau ir iš anksto negalima nuspėti, kas jį laimės. Dar 2012-aisiais tik po atkaklių rungtynių pavyko ignaliniečiams finale nugalėti rokiškėnus. Šįkart jų komanda atvyko dar stipresnės sudėties. Ir ne tik rokiškėnai, bet ir kupiškėnai, kurie jau yra laimėję panašų turnyrą.

Jau dviejuose pogrupiuose vykusios varžybos patvirtino turnyro organizatoriaus R. Zigmanto teiginius, nes visos komandos atkakliai siekė pergalių, norėdamos patekti į stipresnių komandų finalinį ketvertuką. Gal kiek nepasisekė Zarasų ir Visagino tinklininkams, kurie neprasibovė į finalines varžybas. Tuo tarpu likusios komandos atkakliai kovojo dėl pagrindinės „Varnio“ sporto klubo taurės, tarp jų ir ignaliniečiai. Jau pusfinalio varžybose pastariesiems pavyko nugalėti kupiškėnus, o rokiškėnai įveikė švenčioniškius. Tad Ignalinos ir Rokiškio komandos, vėl kaip 2012 m., pateko į finalą, o Kupiškio tinklininkai varžėsi su švenčioniškiais dėl trečiosios vietos. Ją laimėjo Kupiškio komanda.

Varžybų puošmena tapo Ignalinos ir Rokiškio komandų finalinė dvikova, kuri buvo itin permaininga. Vis dėlto ignaliniečiai rungtyniavo labiau susikaupę, darė mažiau klaidų, todėl jie ir antrus metus iš eilės laimėjo taurės turnyrą, laimėję abu setus. Pakiliai rungtyniavo visi Ignalinos jaunieji tinklininkai: Arūnas Zigmantas, Aurimas ir Virgis Juršėnai, Liudvikas Gruodis, Elvis Gotovskis, Justinas Veleckas ir Arnas Ambraziejus. Jų kapitonui A. Zigmantui ir buvo įteikta pagrindinė „Varnio“ sporto klubo taurė. Kiek mažesnės taurės atiteko Rokiškio ir Kupiškio komandoms.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje