Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

 

Peilio dūris

Vasario 25 d., apie 15.40 val., Didžiasalyje nepažįstamas vyriškis peiliu sužalojo 21-erių D. P., kuris dėl durtinės žaizdos krūtinėje paguldytas į ligoninę. Įtariamasis, 41-erių neblaivus R. O. (1,59 prom.), pristatytas į policijos komisariatą.

Smurtas

Vasario 25 d. 33-ejų S. L., gyv. Ignalinoje, Ateities g., pareiškė, kad 2014-02-24 d., apie 21 val., jam einant gatve prie jo priėjo du iš matymo pažįstami asmenys, iš kurių vienas paprašė cigaretės. S. L. atsisakius duoti antrą cigaretę, vienas iš jaunuolių trenkė jam ne mažiau nei 7 kartus į veidą, po vieno iš smūgių S. L. nugriuvo ir susilaužė pirštą.

„Prikibo“ prie sienų

Vasario 26 d. Didžiasalio vaikų globos ir socialinės paramos šeimai centro direktorius pareiškė, kad dar naktį iš sausio 29 į sausio 30 d. buvo apgadintos Didžiasalio vaikų globos ir socialinės paramos šeimai centro sienos. Padaryta 367,85 Lt žala. Turtas nedraustas ir nesaugomas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Medkirtys atsipirko nedidele bauda

Antradienio popietę ties Parubežinės kaimu Baltarusijos pusėje buvo kertami medžiai. Medkirčiai darbavosi prie pat sienos su Lietuva linijos. Vieną medį jie nuleido taip, kad pusė jo per sienos liniją nuvirto į Lietuvos teritoriją. Nors šioje vietovėje puikiai matosi iš abiejų pusių pastatyti valstybės sienos ženklai, vienas medkirčių iš Baltarusijos neteisėtai perėjo sieną ir apie 7 metrus įžengė į Lietuvos teritoriją. Vyras čia pradėjo genėti medžio šakas ir kamieną pjaustyti kaladėmis. Šį darbą nutraukė medkirtį sulaikę VSAT Ignalinos rinktinės Pūškų užkardos pasieniečiai.

Sienos pažeidėjas buvo pristatytas į VSAT patalpas. Paaiškėjo, kad tai – 22-ejų Baltarusijos pilietis. Už neteisėtą valstybės sienos perėjimą Lietuvos baudžiamajame kodekse numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Tačiau šiuo atveju ikiteisminis tyrimas nebuvo pradėtas. Įvertinę visas aplinkybes, Pūškų užkardos pasieniečiai šį pažeidimą traktavo kaip neteisėtą valstybės sienos perėjimą dėl neatsargumo. Baltarusis pripažino pažeidimą, gailėjosi dėl savo netyčinio ir neatsargaus poelgio. Išnagrinėję šią administracinę bylą, VSAT pareigūnai jam skyrė minimalią 125 litų baudą.

Sutvarkius visus formalumus, Pūškų užkardos pasieniečiai vakarop medkirtį per Tverečiaus kontrolės punktą perdavė Baltarusijos pareigūnams. Į Lietuvą įversto medžio dalis buvo perkelta į Baltarusijos pusę.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje