Skip to content

Mielagėniškiai pagerbė du savo krašto didžiavyrius

Praėjusį saulėtai lietingą sekmadienį Mielagėnuose vyko Joninių atlaidai, mat miestelio „mažoji katedra“ turi šv. Jono Krikštytojo vardą. Tačiau prieš prasidedant šv. Mišioms vietą prie altoriaus pusvalandžiui užėmė ne garbūs kunigai, o du Mielagėnų krašto didžiavyriai ir juos pasveikinti atvykęs didelis būrys kraštiečių, draugų, kaimynų. Tie du didžiavyriai – tai buvęs VGTU docentas, rašytojas, istorikas dr. Jonas Juodagalvis, parašęs krūvą knygų apie Švenčionijos ir Mielagėnų kraštą, ir publicistas, knygos „Molykai: istorija, etnografija“ autorius Valentas Šimkūnas. Abiems vyrams sukako garbingi jubiliejai, abiems už pečių jau po 85-erius.

Jubiliatus sveikino seniūnė Milda Bielinienė, bendruomenės pirmininkė Valė Švarcienė, knygų leidėjas, „Diemedžio“ leidyklos direktorius kraštietis Danas Kaukėnas, grupė švenčionijos klubo narių. J. Juodagalviui ir V. Šimkūnui buvo uždėti ąžuolo vainikai, abu skandinti gėlių mariose, rankų neužteko dovanoms aprėpti. Linkėta sveikatos, karštos kūrybinės ugnies, dar ilgo buvimo su mielagėniškiais. Iškilminga šventės dalis baigėsi tradiciniu „Ilgiausių metų“, kuriuos dainavo ir bažnyčios choras, ir pilnutėlė bažnyčia.

Po oficialios sveikinimo procedūros šv. Mišias aukojo klebonas Marijonas Savickas ir kun. Antanas Valatka. O kai užgiedojo choras, visa bažnyčia atsisukusi sužiuro į viršų. Mat tądien giedojo būrys vyrų, dainavusių garsiajame „Varpo“ chore, kuriame dainavo ir vienas iš jubiliatų – V. Šimkūnas. Tad jo kolegos taip, savo dalyvavimu Mišiose, pagerbė jubiliatą.

Po atlaidų visi pakviesti į tradicinę, pastaraisiais metais gražiai sutvarkytą mielagėniškių švenčių vietą prie tvenkinio. Ten Jonams, Janinoms ir visiems miestelėnams grojo ir dainavo Ignalinos kultūros ir sporto centro liaudiškos muzikos kapela „Ringė“ (vad. F. Skačkauskienės). Tik mielagėniškiai kažkaip neskubėjo tapti žiūrovais. Kalti nei šiokie, nei tokie orai, nes tądien pusvalandį saulės keitė pusvalandis lietaus, suolai šlapi, tad žmonės stoviniavo aikštės pakraščiais, nedrįsdami sėstis. Juk ant galvų vėl lipo juodi debesys.

Tačiau tai nesutrukdė pagerbti Jonus ir Janinas. Visiems, kurie atsiliepė, buvo uždėti ąžuolų vainikai.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje