Skip to content

Šonas šyla, šonas šąla. Arba kas atlygins nuostolius vidiškiečiams?

Civilizacija ir šiuolaikinės technologijos padarė mus priklausomus nuo mūsų visų: draugų, priešų, kaimynų ir, žinoma, begalės paslaugas teikiančių bendrovių, su kuriomis visada pasirašoma paslaugų pirkimo ir teikimo sutartis, kuri, atvirai pasakius, realiai galioja tik vienpusiškai. Visur nurodoma, kad dėl nekokybiškų paslaugų teikimo reikia kreiptis į tiekėjus ir jie už tai atsakys ir atlygins, bet tai – tik teorinės „sapalionės“. Štai Vidiškių miestelio gyventojai vargsta dėl vandens.

Visi gyventojai, sudarę sutartis su UAB „Ignalinos vanduo“, kuriomis, trumpai tariant, įmonė įsipareigojusi tiekti vandenį klientui, o klientas – už tai susimokėti. Dar tose sutartyse yra įvairių punktų, bet šįkart – ne apie juos. Vidiškių miestelio gyventojams galutinai trūko kantrybė ir jie kreipėsi į redakciją, norėdami sužinoti, kada gi baigsis tyčiojimasis iš jų ir kas jiems atlygins patirtą žalą. „Kiek galima kentėti? Jau net nebežinau, kiek kartų per paskutinius keletą mėnesių ilgesniam ar trumpesniam laikui buvo dingęs vanduo. Po to, kai nebūna vandens ir jis paleidžiamas iš naujo, kone trečdalį kubo reikia paleisti tiesiog į nuotekas kaip nenaudojamą, nes jis net juodas nuo smėlio, geležies ir dar bala žino ko. Tiek su šaltu, tiek su karštu vandeniu – tas pats. O skalbyklėse kas dedasi, o vandens filtruose, kuriuos turime pasistatę? Štai anądien dingo vanduo pavakary, nebuvo visą vakarą, naktį, o ryte išvažiuot į darbą teko net nesiprausus. Kiek gi galima tyčiotis? O ką daryti šeimoms su mažais vaikais? Atleisk, vaikuti, dėdės „užsižaidė“, tai dabar parą nesiprausi, negersi ir nevalgysi, nes pagaminti neturiu kaip…“, – piktinosi gyventojai.

UAB „Ignalinos vanduo“ direktorius Valentas Šimonis teigia žinantis, kas vyksta ir kodėl, bet apie žalos atlyginimą kalbėt nelinkęs, nes kaip ir kaltų tai nėra. „Šia savaitę Vidiškių miestelyje ir dalyje Ignalinos namų buvo nutrūkęs vandens tiekimas ne dėl mūsų kaltės. Nors sulaukiau daug įvairių grasinančių skambučių, bet šįkart kalti buvo LESTO darbuotojai, kurie operatyviai nepašalino elektros energijos tiekimo sutrikimo. Jie, žinoma, dirbo, bet aš net nežinau, kokio sudėtingumo tas gedimas, kad taip ilgai užtruko jo šalinimas. O kai nėra elektros, tai automatiškai nebeveikia siurbliai ir nebetiekiamas vanduo. Ankstesnius 7 kartus šią vasarą vandens tiekimas vidiškiečiams buvo laikinai nutrauktas dėl vykstančių daugiabučių renovacijos darbų. Jie keičia, perdarinėja vamzdynus, o kad galėtų tuos darbus vykdyti, išjungiamas vandens tiekimas, o tada paleidus vandenį natūralu, kad „nešasi“ darbų metu susikaupęs smėlis ir panašiai, bet tai laikini dalykai. Baigsis renovacija, baigsis ir problemos. Artimiausiu metu Vidiškėse bus pastatyta vandens nugeležinimo stotis, tai geležies problema vandenyje taip pat išsispręs“, – pažadėjo V. Šimonis.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje