Skip to content

Ignalinietis: „Gandrams netarnauju“

Mūsų nuoširdumui ir gerumui nėra ribų… Žinoma, juokauju. Istorija, kurią papasakojo ponas Sigitas, daugelį metų didelę judėjimo negalią turintis vyras, ir prajuokino, ir sugraudino, ir šokiravo.

Neseniai bibliotekoje sutiktas senas pažįstamas vidiškietis Aidas Dolotovas pasakė: „Žinai, nei geras, nei blogas – nėra vertybė. Vertybė yra teisingas. Pagarbos ir mūsų meilės yra vertas tik teisingas žmogus. Juk mes geru vadiname tą, kuris mums pataikauja, meluoja, prieš mus veidmainiauja, kad tik mums būtų geras. Bet ar tai vertybė? Ar iš tiesų jis yra geras? Teisingas žmogus ir teisingumas yra vertybė.“

Apie teisingumą ir teisybę pradėjau kalbėti, nes būtent dažniausiai mes pagal „gerumą“ ir „blogumą“ ir skirstome žmones. Renkame politikus ir panašiai. Artėja rinkimai, visi darosi iki šleikštulio geri, bet ar tikrai mums reikalingas toks gerumas?

Istorijos herojus – visiems gerai žinomas žmogus. Pavardės neminėsiu, bet šiaip pasakysiu – turi nuostabiai dailius ūsiukus ir mąstytojo žvilgsnį. Taigi, prie parduotuvės „MAXIMA“ 9 val. ryto privažiavęs ponas Sigitas sugalvojo nusipirkti pieno, bet kadangi žmogus neįgalus, nevaldo lygiai pusės kūno, tad vaikšto tik su lazdomis, bet vairuoti gali ir turi teisę. Žmogus pamatęs pažįstamą, pasitikėjimą keliantį veidą, kurį dažnai ir daug kur mato visi, pravėrė automobilio langelį ir ištiesęs dešimtinę paprašė nupirkti pieno. Atsakymas poną Sigitą suglumino. Ūsuotasis ponas pareiškė: „Gandrams netarnauju“. Žmogus pasimetė. Iškart net nesupratęs, ką bendro turi pienas su gandrais… Gal nebent kažkaip kažkas susiję su kūdikiais?.. Pasirodo, garbingąjį poną, deklaruojantį meilę visam Ignalinos kraštui, papiktino vienos partijos simbolis, užklijuotas ant automobilio stiklo. Ponas Sigitas, tiesą pasakius, net nežinojo, ką reiškia tas gandras, nes jį buvo užklijavę vaikai. Bet žmogų sujaudino tai, kad neįgalumo ženkliuko garbusis ponas nė nepastebėjo, o štai mažytis gandras jį tiesiog suerzino… Tai kaip gi ketinama rūpintis krašto ateitim, jei tokia neapykanta jaučiama gandrams? O jei rimtai, tai mūsų rajone perdėtai fanatiškai reaguojama į partiškumą, kuris sužlugdė Žmones žmonėse. Liūdna ir skaudu. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje