Skip to content

Šįkart plaukimo maratone – be rekordų, bet smagiai

Paskutinį balandžio savaitgalį Ignalinos baseine įvyko jau X tradicinis paros plaukimo maratonas. Šįkart jame užsieniečiai (latviai, baltarusiai) nedalyvavo, o savų plaukikų iš Ignalinos, Vilniaus, Kaišiadorių, Utenos, Švenčionių, Švenčionėlių ir kitų miestų užsiregistravo 76, tačiau plaukė 53. Tarp jų pirmąkart buvo ir du kunigai: Ignalinos vikaras Viktoras Kudriašovas ir kun. Dovydas Grigaliūnas iš Švenčionėlių. Pirmasis nuplaukė vieną kilometrą, antrasis – 1,2 km, tačiau šiame renginyje, kaip ir Olimpiadoje – svarbiausia dalyvauti. Rezultato siekia specialiai pasiruošę tam plaukikai.

Kaip pasakojo teisėjai, net naktį nebuvo taip, kad kažkokį laiką niekas neplauktų. Visą laiką buvo kraunamas nuplauktų metrų, kilometrų kraitis. Šįkart jokių rekordų nepasiekta. Nugalėtoju, nuplaukęs 47,5 km, tapo ir mero taurę laimėjo ukrainietis Olegas Ševčenka. Jis rezultatą pasiekė dar pirmąją dieną ir naktį, tad antrosios dienos ryte jau buvo aišku, kad jo niekas neaplenks. O. Ševčenka į Lietuvą atvyko iš Rovno miesto (Vakarų Ukraina) ir jau šešerius metus gyvena ir dirba Švenčionėliuose. Čia vedė, darbuojasi Lietuvos geležinkeliuose. Jis dėkingas savo darbovietei ir vietos geležinkelininkų profsąjungos pirmininkui Jonui Vainauskui už paramą, taip pat ir finansinę, siekiant rezultato ir sudarytas sąlygas treniruotis, rengtis maratonui. Šiųmetis maratono nugalėtojas jaunystėje plaukimu užsiiminėjo rimtai ir buvo be penkių minučių sporto meistras. Juo tapti sutrukdė šaukimas į kariuomenę. Beje, kitą dieną po maratono nugalėtojas šventė savo 42-ąjį gimtadienį. Tad jis ta proga tarsi pats sau pasidovanojo maratono nugalėtojo laurus.

Antrąją vietą, nuo nugalėtojo atsilikęs 5,3 km, laimėjo kaišiadoriškis Vaidotas Gumbis (42,2 km). Trečią rezultatą parodė ignalinietė Dovilė Mikoliūnaitė (32 km), toliau pagal nuplauktus kilometrus pirmajame dešimtuke rikiuojasi: Sandra Valančiauskaitė (31 km), Eimantas Mačėnas ir Karolina Šerėjūtė (po 25 km), vidiškietis Gintaras Gruodis (24 km), Evita Mudėnaitė (20,15 km), Viktorija Lamanauskaitė ir Ramutė Tumėnienė (po 20 km). Iš viso plaukikai baseino takeliuose įveikė apie 507 km. Pernai maratono nugalėtojas ignalinietis Grigorijus Pavkinas nuplaukė 61 km (maratono rekordas), o visi plaukikai – 837 km.

Plaukikus pasveikino ir apdovanojimus įteikė rajono meras Henrikas Šiaudinis. Visi dalyviai gavo diplomus su nuplaukto nuotolio patvirtinimu, prizininkai apdovanoti medaliais, o amžiaus grupių nugalėtojai – taurėmis. Svarbiausią rajono mero taurę pelnė absoliutus maratono nugalėtojas. Dovanomis dosnūs buvo ir rėmėjai: Ignalinos kredito unija, AB „Swedbank“, viešbutis-restoranas „Žuvėdra“, uždarosios akcinės bendrovės „Tik Inn“, „Romnesa“, Pjūklininkas“, „Iki pasimatymo“ ir „Birvėtos tvenkiniai“.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje