Skip to content

Gelbėjimo priemonės valtyse – būtinybė

MI informacija

Vėsus oras bei nukritusi vandens telkinių temperatūra – vienas iš rodiklių, kai suaktyvėja plėšriųjų žuvų maitinimasis. Tai žinodami, žvejai skuba išnaudoti šį laikotarpį, norėdami sužvejoti gražių laimikių, nes šalčių nežadama ir ežerai dar be ledo šarvų. Tačiau žvejyba ne visada baigiasi laimingai. Nors ir retai, tačiau pasitaiko skaudžių nelaimių. Šio lapkričio 5 d. Molėtų r. nuskendo Inturkės kaimo gyventojas. Nuskendusio žvejo paieškos darbai užtruko 5 dienas. Pagrindinė nelaimės priežastis – žvejojęs asmuo neturėjo su savimi gelbėjimosi liemenės.

Siekiant išvengti tokių nelaimių, reikia prisiminti pagrindinius reikalavimus dėl saugumo priemonių. Šiuo metu nustatyti tokie reikalavimai. Irklinės valtys (išskyrus pripučiamas) privalo turėti gelbėjimosi liemenes kiekvienam valtyje esančiam žmogui ir gelbėjimo ratą su 30 m ilgio plūduriuojančiu gelbėjimo lynu. Pripučiamuose laivuose turi būti 30 m ilgio plūduriuojantis lynas su kilpa be gelbėjimo rato ir gelbėjimosi liemenės kiekvienam laive esančiam žmogui.
Atsakomybė už saugumo reikalavimų nesilaikymą numatyta ir Administracinių teisės pažeidimų kodekse. Plaukiojimas vidaus vandenų transporto priemonėmis, neaprūpintomis gelbėjimosi priemonėmis, ar šių priemonių privalomo naudojimo reikalavimų pažeidimas, užtraukia baudą nuo 14 iki 57 eurų.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje