Skip to content

Mįslingas gaisras Bieniūnų kaime

MI informacija

Šie metai Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiams prasidėjo gana mįslingu gaisru. Bieniūnų kaime, Rimšės sen. Sausio 16 d. vakare sudegė gyvenamasis vagonėlis. Apie gaisrą ugniagesiai jokio pranešimo negavo. Vagonėlis stovėjo atokiai nuo kaimo, o kadangi buvo vėlus vakaras, tai niekas to nė nepastebėjo. Visgi vienam kaimo gyventojui kilo įtarimas dėl vykstančio gaisro, kuriuo jis pasidalino su seniūne. Rimšės seniūnė, sužinojusi apie įvykį, sunerimo, kadangi tame vagonėlyje jau daug metų gyveno artimųjų neturintis, asocialų gyvenimo būdą mėgęs, seniūnijos gyventojas J. S.

Sekmadienio popietę į įvykio vietą, lydimi seniūnės, nuvyko policijos ir priešgaisrinės pareigūnai, tačiau sudegusiame vagonėlyje vizualiai nieko įtartino nebuvo matyti. Išmestas šalia vagonėlio apdegęs apklotas ir pripėdavimas sniege tarsi bylojo, kad vagonėlio šeimininkas buvo išėjęs iš gaisro. Pareigūnai bandė sekti pėdomis, bet be rezultato, seniūnė apklausinėjo visus, galėjusius ką nors žinoti kaimo gyventojus, tačiau ir tai nedavė rezultatų.

Pirmadienį iš pat ryto gaisravietėje darbavosi priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai. Atliekant kasinėjimo darbus, šalia lovos pareigūnai aptiko kažką panašaus į žmogaus kaulų likučius bei kelis smarkiai apdegusius asmeninius daiktus, pagal kuriuos galima manyti, kad sutapimų kartais nebūna. Tai kas gi privertė žmogų grįžti į degantį būstą?

Iš Visagino atvykęs Kriminalinės policijos kriminalinių tyrimų ekspertas ir atidžiai apžiūrėjęs radinį, kraipė galvą, nes jam dar neteko matyti taip sudegusio žmogaus liekanų. O gal tai tiesiog gyvūno kaulai? Gal žmogus, kilus gaisrui, numojo ranka, supratęs, kad būsto vis tiek neišgelbės, ir patraukė tik jam vienam žinoma kryptimi. Atsakymas į visus šiuos klausimus bus tik atlikus rastų kaulų DNR tyrimą. Rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti, todėl belieka tik laukti…

Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai dar kartą nori kreiptis į visus rajono gyventojus prašydami nebūti abejingais – pastebėjus ar įtarus gaisrą, nedelsiant skambinti pagalbos numeriu 112. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje