Skip to content

Padangų keitimas: neatsakingiems gresia baudos

MI informacija

Atėjus padangų keitimo metui, pravartu prisiminti, kaip neteršdami gamtos ir nemokamai galime atsikratyti senosiomis padangomis:

•    perkant naujas padangas, senąsias privalo priimti jas parduodančios įmonės. Jos įpareigotos priimti tiek senų padangų, kiek klientas perka naujų;

•    keičiant padangas automobilių servise, senosios priimamos nemokamai;

•    nereikalingas padangas nemokamai priims didelių gabaritų atliekų aikštelės. Tiesa, paprastai tokios aikštelės nemokamai priima iki penkių padangų. Priėmimo sąlygas nustato savivaldybės, tad prieš vežant padangas pravartu būtų pasidomėti, kokios sąlygos jūsų regione;

•    juridiniams asmenims rekomenduojama kreiptis į padangų atliekas tvarkančią įmonę ir atiduoti padangas pagal padangų atliekų perdirbimo ir panaudojimo sutartį.

Primename, kad už atliekų tvarkymo taisyklių reikalavimų pažeidimus, jeigu dėl to nepavojingomis atliekomis buvo užteršta aplinka (ATPK 51/3 str.) numato įspėjimą arbą baudą nuo 28 iki 4344 eurų.  Taip pat pagal nustatytą minimalų žalos aplinkai atlyginimo dydį už ne vietoje išmestą padangą gali tekti atlyginti daugiau kaip 140 eurų aplinkai padarytą žalą. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje