Skip to content

Vyks nacionalinės pratybos „Žaibo kirtis 2017“

MI informacija

Kovo 31 d. Lietuvos kariuomenės karo komplektavimo tarnyba išsiuntė du tūkstančius laiškų, tarnybą prieš daugiau kaip penkerius metus atlikusiems atsargos kariams, kuriuose raginimas atvykti į nustatytą regioninį karo prievolės ir komplektavimo poskyrį sutikslinti asmeninių duomenų bei pasitikrinti sveikatos.

Gegužės 5 d., pratybų „Žaibo kirtis 2017“ vyksiančių dalinės mobilizacijos pratybų metu, Karo prievolę administruojantis personalas treniruosis vykdyti mobilizacijos atveju nustatytas užduotis. Pratybų siekiniams įgyvendinti Lietuvoje mokymo tikslais bus steigiama dvylika šaukimo punktų, į kuriuos bus kviečiami atvykti atsargos kariai, 2000–2012 m. atlikę karo tarnybą ir išleisti į atsargą.

Jungtinio štabo mobilizacijos skyriaus viršininkas pulkininkas leitenantas Dainius Kazlauskas tikisi, kad šių metų pratybose atsargos karių aktyvumas taip pat bus didelis kaip ir praėjusiais metais. „Norėčiau paraginti buvusius karius, kurie gaus šiuos laiškus,  iš anksto suderinti datą su savo darbdaviais, kad būtų sudarytos visos  galimybės atvykti į Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos poskyrius. Planuojame, kad šaukimo punktuose atsargos kariai užtruks vos keletą valandų bei turės galimybę  susipažinti su dabar kariuomenėje naudojama ginkluote bei ekipuote, pabendrauti su buvusiais tarnybos kariais.


Šiemet, Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos poskyriuose mokymų tikslais bus steigiami šaukimo punktai šiuose dvylikoje šalies miestų: Pakruojyje, Biržuose, Telšiuose, Tauragėje, Plungėje, Trakuose, Kėdainiuose, Molėtuose, Ignalinoje, Šalčininkuose, Varėnoje bei Jurbarke.

Ignalinoje šaukimo punkto vieta bus adresu:

Ignalina, Ateities g. 7
Gegužės 5 d. Pratybų laikas – 8–17 val.
Kontaktinis asmuo št. srž. Egidijus Varna, tel. +370 617 49756

 

 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje