Skip to content

Miesto paplūdimyje įrengta grilio zona kviečia mėgautis vasara

MI informacija

Atėjus šiltajam sezonui visi skuba mėgautis kepsniais ant laužo. Tiek grilio meistrai, tiek mėgėjai kasmet suranda vis naujesnių kepimo ant grotelių būdų. Tačiau pats kepimo procesas reikalauja ne tik meistriškumo, bet ir įrankių bei tinkamos vietos iškylai. Žmonės, norėdami mieste išsikepti maistą ant grotelių, dažnai susidurdavo su problema – kur tą galima padaryti? Sprendimą pasiūlė prekybos tinklas IKI, kuris visoje šalyje įrengė dešimt grilio zonų viešam naudojimui, vieną iš jų – Ignalinos miesto paplūdimyje.

Ignalina nuo seno garsėja įspūdingu kraštovaizdžiu – ežerai, miškingos vietovės, išvystyta turizmo infrastruktūra – apie tai kalba tiek Lietuvos, tiek užsienio poilsiautojai. Didžioji dalis atvykusiųjų sako, kad čia galima ne tik puikiai pailsėti ir atsigauti nuo didmiesčio triukšmo, bet ir pajauti tikro miestelio gyvenimo dvasią. Grilyje keptas maistas – neatsiejama poilsio gamtoje dalis.

Prekybos tinklas IKI, matydamas grilio kultūros populiarėjimą Lietuvoje ir gyventojų norą iškylauti mieste, pavasarį paskelbė konkursą, kurio metu gyventojai patys galėjo pasiūlyti ir išrinkti grilio vietas įvairiose Lietuvos vietose. Konkursas buvo vykdomas dviem etapais. Pirmame etape dalyviai siūlė vietas kepsninėms įrengti. Antrajame buvo pateiktas vietų, atitinkančių gamtosaugos reikalavimus, sąrašas, o gyventojai pakviesti balsuoti bei išrinkti dešimt verčiausių.

Iš daugiau negu 250 pasiūlymų, Lietuvos gyventojai išsirinko dešimt, jų nuomone, geriausių vietų Visagine, Kėdainiuose, Kelmėje, Mažeikiuose, Marijampolėje, Vilniuje, Kauno rajone ir Ignalinoje.

„Norime, kad įrengti griliai paskatintų miestiečius lanksčiau planuoti savo laisvalaikį ir išsiruošti į iškylas gamtoje spontaniškai. Džiaugiamės, kad ignaliniečiai konkurse buvo labai aktyvūs ir tikimės, kad mūsų įrengta grilio zona leis jiems ne tik mėgautis skaniu maistu, bet ir pajusti bendruomeniškumą, geriau pažinti kaimyną bei sustiprinti tarpusavio ryšius“, – sako prekybos tinklo IKI viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė.

Ignalinos miesto IKI grilio zonoje stovi dvi kepsninės, taip pat yra įrengta šiukšliadėžė ir specialus šią vietą žymintis ženklas. Atvykę į paplūdimį, gyventojai taip pat ras grilio zonos ir kepsninių naudojimosi taisykles. Ignalinos rajono savivaldybės teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vedėjas Juozas Panavas sako, kad grilio zonos įrengimas miesto paplūdimyje buvo puikus sprendimas.

„Viešas grilis turi būti įrengtas žmonių susibūrimo ar rekreacinėse vietose, todėl Ignalinos miesto paplūdimys – tam tinkamiausia vieta mūsų mieste. Žmonės vasarą ateina čia išsimaudyti ir būna ilgesnį laiko tarpą, todėl tuo pačiu pasinaudos ir kepsninėmis. Labai praktiškas ir naudingas sprendimas. Tikiuosi, kad grilis tarnaus ilgai ir pritrauks daugybę piknikų mėgėjų“, – sako J. Panavas.

Kepimas ant grotelių tampa vis svarbesniu gyventojų laisvalaikio praleidimo būdu. Prekybos tinklo iniciatyva ir lėšomis įrengta grilio zona kviečia gyventojus vasarą praleisti daugiau laiko mieste. Kiekvienas grilio entuziastas galės eksperimentuoti ir išmėginti naujus patiekalus bei pademonstruoti savo kulinarinius sugebėjimus, kūrybingumą ir skleisti gerą nuotaiką.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje