Skip to content

Ištisus metus vyks akcija „Gyvenkime saugiai“

MI informacija

Mieli rajono gyventojai, Ignalinos priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba informuoja, kad vasario– gruodžio mėnesiais ugniagesiai rajone vykdys Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie VRM inicijuojamą akciją „Gyvenkime saugiai“. Akcijos metu ugniagesiai su gyvenamųjų būstų (ne tik gyvenamųjų namų bet ir butų) savininkais aptars būsto gaisrinę būklę, atsakys į visus gyventojams rūpimus klausimus gaisrinės saugos tematika, dalins gaisrinės saugos atmintines. Būsto savininkui neprieštaraujant, vizualiai apžiūrės gaisro atžvilgiu potencialiai pavojingus įrenginius ir įrengimus bei patars dėl būsto gaisrinės būklės pagerinimo. Geriau savo būstu pasirūpinti iš anksto nes išvengti gaisro lengviau nei jį užgesinti.

Ugniagesiams pradėjus intensyviai vykdyti įvairias prevencines akcijas, rajone gaisrų ženkliai sumažėjo, 2017 m. kilo tik 62 gaisrai, o prieš tai 2016 m. gaisrų buvo 101, 2015 m. – 149, o 2014 m. – 175.

Ne visi gyventojai į tokias akcijas reaguoja geranoriškai, keletą sykių ugniagesiams teko susidurti su priešiška žmonių reakcija į tokius apsilankymus. Norime nuraminti – radę netvarkingas krosnis ugniagesiai jūsų tikrai nebaus, tiesiog patars kaip tinkamai jas susitvarkyti, nes akcijoje vadovaujamasi 4P principu: pastebėti, paaiškinti, patarti, priminti.

Šildymo sezonas jau įpusėjo, kaip jau įprasta, tokius sezonus visada lydi gaisrai, kurių priežastys yra nevalyti, neteisingai įrengti ir nesandarūs dūmtraukiai. Užsidegus kaminuose suodžiams, ugnis pro nesandarius dūmtraukius išplinta į pastato pastoges, palėpes ar tiesiog užsiliepsnoja šalia dūmtraukių esančios medinės pastato konstrukcijos. Norint išvengti tokių nelaimių, būtina žinoti ir laikytis esminių priešgaisrinės saugos reikalavimų įrengiant ir eksploatuojant dūmtraukius bei krosnis ir laiku valyti dūmtraukius. Sausio mėnesį rajone suodžiai jau degė dviejų gyvenamųjų namų kaminuose, pernai per šį laikotarpį nebuvo degančių suodžių, galbūt gyventojai primiršo, kad dūmtraukius valyti reikia reguliariai, štai todėl į svečius pasibeldę ugniagesiai jums tai ir primins. Tikimės, jog gyventojai bus supratingi ir noriai įsileis ugniagesius į savo gyvenamuosius būstus.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje