Skip to content

Iš Baltijos šalių čempionato – su keturiais aukso medaliais

Kovo 23, 24 d. Kaune vyko Baltijos šalių čempionatas, kur susirinko stipriausi plaukikai iš Latvijos, Estijos ir Lietuvos. Komandinėje įskaitoje visose trijose amžiaus grupėse (jaunučių, jaunimo ir suaugusiųjų) pirmąsias vietas iškovojo Lietuvos plaukikai.

Džiugu, kad du Ignalinos kultūros ir sporto centro sportininkai taip pat svariai prisidėjo prie Lietuvos rinktinės pergalių. Erikas Kapočius jaunimo amžiaus grupėje iškovojo tris aukso medalius (200 m ir 400 m kompleksiniu plaukimu ir 200 m nugara rungtyse), o suaugusiųjų grupėje jam atiteko aukso medalis, plaukiant 400 m kompleksiniu plaukimu bei sidabras, plaukiant 200 m kompleksiniu plaukimu. Erikas buvo pripažintas naudingiausiu Lietuvos jaunimo rinktinės plaukiku.

Kitas mūsų plaukikas, Džiugas Karklelis, atstovavo Lietuvos jaunučių rinktinę ir iškovojo auksą, plaukdamas 400 m kompleksiniu plaukimu. Beje, šiame nuotolyje dar penkiolikos metų neturintis Džiugas sugebėjo prasibrauti į stipriausiųjų aštuntuką tarp suaugusiųjų ir tuo pačiu davė taškų Lietuvos suaugusiųjų plaukimo rinktinei.

Priminsime, kad E. Kapočius yra kandidatas atstovauti Lietuvos jaunimo rinktinę Europos jaunimo čempionate Helsinkyje, Suomijoje (2018 m liepą) bei jaunimo Olimpinėse žaidynėse Buenos Airėse, Argentinoje (2018 m spalį), o Dž. Karklelis – kandidatas į 2019 m Europos jaunių olimpinį festivalį Baku, Azerbaidžane.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje