Skip to content

Prie valstybės sienos „patruliuoja“ meška

MI informacija

Jau ne vieną kartą spaudoje buvo aprašyti atvejai, kai Lietuvos pasienyje aptinkami mūsų šalyje itin reto svečio – rudosios meškos – pėdsakai.

Šiandien situacija pasikeitė ir sienos ruošą su Baltarusijos Respublika sauganti VSAT Ignalinos pasienio rinktinės Pavoverės pasienio užkarda jau penktą kartą šiais metais užfiksuoja palei valstybės sieną klaidžiojančią, spėjama, iš Baltarusijos atklydusią viešnią. Anksčiau pasieniečiai aptikdavo tik lepečkojės pėdsakus, tačiau pasienyje įrengtos vaizdo stebėjimo sistemos fiksuoja meškos pasivaikščiojimus prie valstybės sienos. Pavoverės pasieniečiai šiuos faktus užfiksavo Gelednės miške Švenčionių r. Paskutinį kartą rudoji pastebėta birželio 8-osios vėlų vakarą. Kaip teigė pasieniečiai, per tris dienas meška tame ruože praėjo tris kartus. 

Meškos pasirodymas šios pasienio užkardos saugomame ruože – ne vienintelis plėšrių laukinių žvėrių pastebėjimo atvejis. Praėjusių metų spalį Pavoverės pasieniečiai palei sieną su Baltarusija Lietuvos pusėje užfiksavo patrulio taku, kuriuo vaikšto pasieniečiai, einančių septynių vilkų gaują. Gana dažnas atvejis, kada šį taką pereina ir laukinių šernų bandos.

 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje