Skip to content

Pabradės gamykla plečiasi į Visaginą

MI informacija

Pabradėje veikianti Jungtinės Karalystės medicinos prietaisų gamintoja „Intersurgical“ paskelbė plečianti savo veiklą Visagine. Naujajai bendrovės gamyklai skirti 8 ha žemės ploto pramonės parke. Bendrovė pirmame plėtros etape ketina įdarbinti apie 200 inžinerijos, gamybos bei mokslinių tyrimų ir plėtros sričių aukštos kvalifikacijos specialistų, o per 10 metų planuoja padidinti darbuotojų skaičių iki 1000. 

„Gamykla Pabradėje yra labai svarbi mūsų bendrovei, siekiant išlikti konkurencinga medicinos prietaisų rinkoje“, – teigia bendrovės „Intersurgical“ gen. direktorius Sigitas Žvirblis. „Ši netoli veikianti gamykla buvo viena pagrindinių priežasčių, dėl kurių mes pasirinkome steigti antrąją gamyklą Lietuvoje, o ne kitoje šalyje“.  „Turėdami dvi veikiančias gamyklas, mes galėsime lengvai įdiegti jau išbandytus gerosios praktikos pavyzdžius ir dalytis patirtimi“, – apibendrino S. Žvirblis.

Bendrovė jau dalyvauja Visagino švietimo sistemos veikloje. Nuo 2016 m. bendrovė „Intersurgical“ siūlydavo stažuotes Visagino profesinės mokyklos mechatronikos studijų krypties studentams. „Regioninė plėtra ir specializacija yra labai svarbi Lietuvai. Bendrovė „Intersurgical” sėkmingai tapo vienu pagrindinių ne tik Pabradės – miestelio, kuriame gyvena tik 6000 gyventojų –  bet ir visos Rytų Lietuvos darbdaviu. Sprendimas statyti gamyklą Visagine reiškia, kad ši sėkmės istorija gali atsikartoti ir regionai gali pritraukti tiesiogines užsienio investicijas, jeigu juose sukurta tiek fizinė, tiek švietimo infrastruktūra.

Bendrovė „Intersurgical“ savo pirmąjį gamyklą Pabradėje atidarė 1994 m. Šiuo metu ji pagrindinis darbdavys, joje dirba beveik 2500 darbuotojų, metinė apyvarta siekia daugiau nei 100 milijonų eurų.  „Intersurgical“ sprendimas statyti gamybos kompleksą Visagine – geriausias pavyzdys, kaip sėkmingas profesinio mokymo centro ir verslo bendradarbiavimas gali iš esmės pakeisti viso regiono ateities perspektyvas. „Investuotojo noras būti šalia gamybai reikalingus specialistus rengiančios institucijos bei suinteresuotų šalių pastangos sprendžiant problemas, trukdžiusias šiai plėtrai, neabejotinai atgaivins Visaginą“, – teigia ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Bendrovė „Intersurgical“ kuria ir gamina medicinos prietaisus, susijusius su kvėpavimo sistemos palaikymu. Lietuvoje gaminami prietaisai yra eksportuojami į daugiau nei 100 šalių, daugiausia į Jungtinę Karalystę, Prancūziją, Ispaniją, Vokietiją ir Japoniją. 1982 m. įsikūrusi Jungtinėje Karalystėje, „Intersurgical“ šioje srityje yra pirmaujanti įmonė Europoje. Jos gaminami prietaisai yra naudojami ligoninėse, operacinėse patalpose, intensyviosios terapijos skyriuose, pooperacinėse ir kitose ligoninės patalpose, greitosios pagalbos tarnybose ir namuose daugiau nei 100 šalių visame pasaulyje.

P. S. Ne vienam skaitančiam įgnybo klausimas, o ar negalėjo ši gamykla būti statoma mūsų rajone. Deja, deja… Buvo rajono valdžios mėginimų šia linkme, tačiau ir pabradiškiai, ir kiti į Ignaliną užsukantys su ketinimais čia kurti verslą (buvo tokių ir ne vienas), savo norų iš karto atsisako, kai tik sužino, kiek rajone gyventojų ir kiek gali būti iš jų potencialių darbuotojų. Jie tiesiai šviesiai sako pas mus nesurinksiantys tiek žmonių (ypač kvalifikuotų), kiek reikia, ir atsisveikina. Koją dažnai pakiša ir mūsų geografinė padėtis, nes esame Lietuvos pakrašty. Vieni, norėję čia kurtis, taip ir pasakė: būtumėte Lietuvos viduryje, nebūtų problemos, o jūsų situacija brangins mūsų produkcijos savikainą dėl logistikos kaštų.

Dabar, kaip žinia, šioje Pabradės gamykloje dirba kelios dešimtys ignaliniečių, kurie vežiojami autobusu. Gamykla dirba ištisą parą, pamainos trunka po 12 val.: nuo 8 iki 20 ir nuo 20 iki 8 val. ryto. Darbuotojai į Pabradę taip pat vežami iš Vilniaus, Molėtų, Švenčionių, Visagino.  

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje