Skip to content

Lankėsi svečias iš Baltarusijos ambasados

Rajono savivaldybėje lankėsi Baltarusijos Respublikos ambasados Lietuvoje patarėjas ekonomikos klausimais Vadimas Losickis.

Susitikime dalyvavo savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis, savivaldybės administracijos direktorius Vidas Kreivėnas, Investicijų, planavimo ir turto valdymo skyriaus vedėjas Vidmantas Čepulėnas, vedėjo pavaduotojas Ričardas Trimonis, UAB „Romnesa“ vadovas Romualdas Spulis, UAB „Namų fabrikas“ Ignalinos filialo vadovas Petras Mačiulis, UAB „Gervinė“ vadovas Valdas Gervė, kaimo turizmo sodybos „Gaidelių sodyba“ savininkas, kavinės „Dringis“ įkūrėjas Valdas Gaidelis, Paliesiaus dvaro administratorė Birutė Jaškūnienė.

Vizito tikslas – susipažinti su turizmo paslaugų teikėjais, pristatyti juos Baltarusijoje ir ateityje atvežti šios šalies turizmo kampanijas į Lietuvą. Abiems šalims, pasak Vadimo Losickio, labai naudingas būtų supaprastintų pasienio praleidimo punktų pertvarkymas į tarptautinius. Tokiu atveju atsiranda bevizio režimo galimybė, o tai ypač pasitarnautų verslui ir turizmui. Jau prieš kelerius metus buvo siekiama atidaryti tarptautinį Tverečiaus pasienio kontrolės punktą, visa infrastruktūra įrengta.

Ignalinos rajono verslininkai pristatė savo veiklas, akcentavo, kad kaimyninių valstybių bendradarbiavimas pasitarnautų abiejų šalių verslui ir turizmui. Siekiant aptarti bendradarbiavimo galimybes, susitikime dalyvavę verslininkai bus pakviesti į susitikimą Baltarusijos ambasadoje.

Meras H. Šiaudinis padėkojo Baltarusijos ambasados Lietuvoje patarėjui už vizitą ir pakvietė aplankyti rajono verslininkus ir vietoje susipažinti su jų vykdoma veikla.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje