Skip to content

Linkėjimai nuo Kalėdų Senelio

Ir sutapk tu šitaip! Sekmadienio vakare išbridusi į snieguotą mišką, aptikau keistos formos pėdsakus, o kiek pasekusi jais, sutikau ir jų šeimininką – Kalėdų Senelį. Lyg ir norėjome išsigąsti vienas kito, bet viskas baigėsi linksmu juoku! Ko gi baidytis ir gąsdintis miške? Išsikalbėję sužinojom, kad Kalėdų Senelis keliauja iš Ignalinos, kur aplankęs miesto seniūną Valentiną Rumbutį, padalijo jam nurodymų, paliko keletą savo elfų ir pribarstė pilnus kiemus Kalėdų dvasią pažadinančių magiškų aukos dulkelių.

„Ar matei, ar jau girdėjai? Mieste, Laivės aikštėje, puikuojasi nuostabaus grožio Kalėdų elgė. Šią eglę seniūnas V. Rumbutis su visa draugų svita pargabeno iš Strigailiškio. Beje, istorija ir čia nepaprasta. Dar pernai prieš Kalėdas, tas pats seniūnas su klebonu Vidu Smagurausku važiavo į Strigailiškį išrinkti eglės bažnyčiai. Ją buvo pažadėję Alfonsa ir Povilas Povilėnai. Seniūnas gi jūsų gerą akį turi, tad gaspadoriškai primetė, jog tokia gražuolė per didelė bažnyčiai, pjaustyti reikėtų ją tada, todėl pažadėjo klebonui rasiąs kitą žaliaskarę į bažnyčią, o šią suderėjo su šeimininkais šių metų Kalėdoms. Taip eglutė dar visus metus stiebėsi aukštyn, idant dar dailesnė ir gražesnė būtų ir kad visiems miestiečiams ir Ignalinos svečiams dar labiau širdis džiugintų“, – pasakojo miške sutiktas Kalėdų Senelis. 

Ir tai tiesa. Seniūnas V. Rumbutis patvirtino, jog dar ketvirtadienį urėdijos miškavežis parvežė ant virvių pakabintą 12 m aukščio eglę į miesto aikštę, o ją pakrauti, sutvirtinti ir pastatyti padėjo UAB „Meleksas“ ir SĮ „Kompata“ darbuotojai. Šiandien eglutė jau ir papuošta. O šalia eglutės bus pastatytas ir Kalėdų Senelio pašto namelis, į kurį visi vaikai galės sunešti Seneliui skirtus laiškus, o jo palikti elfai pasirūpins, kad visi laiškai saugiai pasiektų adresatą. Puikios žinios! Ignaliną išties jau apgaubė Kalėdų dvasia! 

Tačiau smagiausia žinia ta, jog dar šį penktadienį, gruodžio 7 d., 16 val., Kalėdų Senelis vėl aplankys ignaliniečius. Kultūros centro „siautėjanti idėjų pūga“ (taip ją pavadino Kalėdų Senelis) Danutė Lisauskienė lėkdama pašnibždėjo, jog eglutės įžiebimo šventėje dalyvaus vaikų „Senamiesčio teatro“ aktoriai. O seniūnas V. Rumbutis pažadėjo pačių gražiausių ir spalvingiausių fejerverkų šou. 

Iki penktadienio atsisveikindamas Kalėdų Senelis perdavė linkėjimų visiems ignaliniečiams: „Leiskite sau šiais metais būti DOVANOMIS, prisiminkite artimuosius, draugus, apkabinkite juos nusišypsokite jiems, būkite KALĖDŲ ŠVIESA KITS KITAM“. 

Autorės ir J. Baltakio nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje