Skip to content

Reprezentacinių dovanų svarba: kam jos reikalingos ir kaip išsirinkti?

MI informacija

Dovanų pasirinkimas šiomis dienomis yra išties gausus, todėl svarbu šiam kartais nemaloniam paieškų procesui skirti daug laiko. Tiek internetinės, tiek fizinės parduotuvės mirga nuo įvairiausių pasiūlymų. Kaip išsirinkti reprezentacines dovanas? Jos teikiamos pačiomis įvairiausiomis progomis. Didesnį dėmesį skirti verslo partneriams bei klientams įprasta įmonės įkūrimo metinių proga, visiems svarbių švenčių laikotarpiu, įvairių susitikimų ir bendradarbiavimo pasiūlymų metu. Planuokite atsakingai, nes tai, kaip save pristatysite padarys įtaką tolimesniems santykiams. 

Kas yra reprezentacinė dovana? 

Galima sakyti, kad reprezentacinių dovanų yra keletas rūšių: teikiamos pristatyti vieną ar kitą įmonę arba reprezentuojančios šalį. Žinoma, verslo srityje daugeliu atveju tai gali būti ir viena, ir kita. Juk jei dirbama su užsienio partneriais, tikriausiai bus norima atkreipti dėmesį tiek į įmonės išskirtinumą, tiek į šalies savybes ir unikalumą. Reprezentacinėmis dovanomis gali būti įvairios knygos, užrašų knygelės, rašikliai, gėlės, kava, arbata, valgomi skanėstai, kitos skirtingų tipų suvenyrinės dovanos su užrašais ir logotipais. Įmonės gaminama produkcijai taip pat neabejotinai tiks kaip ypatinga reprezentacinė dovana. 

Kokias rinktis? 

Visų pirma, prieš renkant reprezentacinę dovaną, reikėtų gerai apgalvoti, kam ji bus skirta: dėmesys bus skiriamas vienam asmeniui, keletui, o galbūt visai komandai. Juk nuo to priklausys, kiek lėšų galite skirti. Be abejo, svarbu atkreipti dėmesį į užimamas pareigas. Galbūt vienam svarbiam verslo atstovui, atvykusiam iš užsienio, skirsite brangesnę dovaną, kuri pristatys ir jus, ir šalies, kurioje gyvenate, subtilybes. Reprezentuoti verslą galima net ir smulkiomis dovanėlėmis: atvirukais, kalendoriais, darbo knygelėmis, puodeliais, magnetukais,  kanceliarinėmis prekėmis. Svarbu, kad jas puoštų išskirtinis logotipas. Jeigu įmonės sritis – gamyba, vargu, ar atsiras geresnė reprezentuojanti dovana už pačių ruošiamą produkciją. Vykstant į verslo susitikimus užsienyje arba laukiant svarbių žmonių iš svetur labai prasminga paruošti dovanas, kurios primins apie šalį. Kartais užteks vėliavos spalvų kaspinėlio ant supakuotos dovanos – kiekviena detalė yra svarbi ir gali labai daug reikšti. 

Reprezentaciniai maisto rinkiniai 

Jeigu kyla dvejonių ir varginančių minčių, ar dovana bus naudinga, ar nesukels nepatogumų, ar neužims papildomos vietos – rinkitės praktiškumą. Ypatingai naudojama ir įvertinta dovana bus ta, kuri ne tik graži, bet ir gardi! Žinoma, tai valgomos dovanos. Žavus, išskirtinis rinkinys iš kokybiškų lietuviškų produktų gali tapti puikiu pasirinkimu norint pristatyti įmonę ir savo šalį tuo pačiu metu. Taigi, tokios reprezentacinės dovanostiks ne tik savos šalies žmonėms, tačiau ir užsieniečiams. Beliks pridėti atviruką su įmonės atributika, ir puiki dovana bus paruošta! Prie valgomų produktų derės ir simbolinę prasmę turintys reprezentaciniai akcentai. 

Verta prisiminti, kad svarbiausia yra žmonėms rodomas dėmesys, todėl bet kurią svarbu įteikti su plačia šypsena ir nuoširdžiais žodžiais. Šiltas bendravimas – sėkmės garantas daugelyje sričių. Tiek dovana, tiek savu elgesiu galima parodyti, ką turime geriausio! 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje