Skip to content

Elektros lengvata – iki metų pabaigos

Gintautas KINDURYS (Seimo narys)

Diskusijos ir atkaklios derybos dėl elektros lengvatos pratęsimo Ignalinos AE regiono gyventojams davė teigiamų rezultatų. Trečiadienį Lietuvos Respublikos Vyriausybė savo posėdyje papildė Ignalinos atominės elektrinės eksploatavimo nutraukimo tarpinstitucinį veiklos planą priemone – „kompensuoti subjektams, užtikrinantiems elektros energijos visuomeninį tiekimą Ignalinos AE regione, negautas 2020 m. pajamas, taikant 10 proc. mažesnę elektros energijos kainą Ignalinos AE regiono asmenims, kuriems taikomos buitinių vartotojų elektros kainos ir tarifai.“

Taigi, 10 proc. nuolaida elektros energijos kainai Ignalinos AE regione pratęsiama ir galios iki 2020 m. pabaigos. Elektros kaina su nuolaida (standartinis planas) yra 0,1341 Eur/kWh. 

Šis laikotarpis valstybei ypatingai sunkus dėl koronaviruso plitimo, lėšų skirstymo prioritetai ženkliai keičiasi, tačiau džiugu, kad Vyriausybė palaikė energetikos ministro pateiktą projektą. Derybos dėl lengvatos pratęsimo su Energetikos ministerija buvo vedamos nuo praėjusių metų rudens, labai gerai, kad jos baigėsi teigiamu rezultatu mūsų krašto žmonėms.

123rf nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje