Skip to content

Kaip pasirinkti šampūną?

MI informacija

Galima sakyti, kad plaukų šampūnas yra dažniausiai naudojama higieninė priemonė. Juk daugeliui vyrų bei moterų kasrytinis galvos plovimas yra būtinas ritualas, tad suprantama, kad tinkamo šampūno pasirinkimas taip pat būtinas. Atsiminkite – svarbiausia, kad vienas šampūnas negali būti skirtas visai šeimai, kadangi skiriasi ne tik pats plaukas, tačiau ir galvos oda, o įvertinus tiek vieną, tiek kitą – turi būti perkamas ir konkretus šampūnas. 

Ieškantiems plačios šampūnų pasiūlos už patrauklią kainą – siūlome apsilankyti elektroninėje prekybos vietoje Garbane.lt. Čia rasite ne tik šampūnų, tačiau ir plaukų dažų pasiūlą bei kitų priemonių, kurios skirtos galvos odos priežiūrai. 

Pirmiausia reikia išsiaiškinti – koks yra jūsų plaukas. Pagal tai reikia rinktis ir šampūną. Pavyzdžiui, jeigu plaukas yra linkęs šiauštis, reiškia, kad jis yra sausas. Tuomet  rinkitės plovimo priemonę, kuri drėkina, kurios sudėtyje yra aliejų. Tiesa, plaukai gana greitai pripranta prie tos pačios priemonės, tad būtinas jų keitimas. 

Priešingi sausiems yra riebūs plaukai, kuriems dažniausiai reikalingi sausinantys šampūnai. Svarbiausia – plauti plaukus ne kiekvieną dieną, bent jau antrą. Taip galėsite sumažinti plaukų riebalavimąsi. 

Jeigu galvos oda dažnai pleiskanoja – tuomet būtini gydomieji šampūnai, kurie padeda pašalinti ne tik pleiskanas, tačiau ir priežastis, kurios jas sukelia. Dažnai tokie šampūnai internetu yra labai įvairūs, tad gali tekti išbandyti kelis, kol rastas – susitvarkys su pleiskanomis. Tiesa, jeigu galvos oda pleiskanoja – tokiu atveju neplaukite jos kasdien, kadangi taip – dirginama papildomai.

Žinoma, pasirinkus vieną šampūną – nereikia prie jo prisirišti. Tikėtina, kad plaukas ne tik gali priprasti, tačiau ir pasikeisti jo sudėtis. Tai reiškia, kad sausi plaukai ilgainiui gali tapti riebūs ir atvirkščiai, tad prieš kiekvieną kartą pirkdami plaukų plovimo priemonę – įvertinkite, kokia yra reikalinga. 

Juolab, pasitaiko tokių atvejų, kai plaukas yra riebus, tačiau plaukų galiukai – išsišakoję. Tuomet būtinai turite naudoti papildomas drėkinamąsias priemones, pavyzdžiui, aliejus. Po aliejinių kaukių reikia labai atidžiai perplauti plaukus bei galvos odą, kad neliktų riebaliukų.

Taip pat po plovimo geriausia plaukų nešukuoti, rinktis natūralų džiovinimo būdą, vengti karšto oro prietaisų. Formavimo priemonės dažniausiai paskatina plaukų sausėjimą, tad tuomet nebeužteks tik gero šampūno, kad jie išliktų elastingi bei gražūs.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje