Skip to content

Vasaros sezonas: patarimai plaukų priežiūrai

MI informacija

Kaitri vasaros saulė, jūros vanduo, dulkės ir daugelis kitų dalykų vasaros sezonu gali tapti labai dideliu iššūkiu plaukams. Kaip ir žiemos metu, taip ir vasaros galima pastebėti kaip greitai sausėja plaukai, o galiukai tampa šiurkštūs, trupantys ir nebegražūs. Žinoma, tokia situacija gali būti išvengiama jei iš anksto stengiamasi jai užbėgti už akių rūpinantis savo plaukais su tinkamomis priemonėmis ir gera puoselėjimo rutina. Kaukės plaukams, kondicionieriai, serumai – labai svarbūs produktai tam tikrais metų laikais. Šiltuoju sezonu reikia kiek daugiau stebėti savo plaukus ir, žinoma, pasikliauti keliais patarimais, kuriuos rasite šiame straipsnyje. 

Pirmiausia nuo saulės plaukai tampa jautresni, todėl labai rekomenduojama per dažnai neplauti plaukų šampūnu, ypač nepritaikytais kasdieniam naudojimui, nes jie gali dar labiau išsausinti plauką. Plaukai tikrai turi pailsėti, todėl geriau plauti galvą ne kas dieną, o kas dvi ar tris. Šampūnas įprastai išplauna ir natūralius riebalus, todėl nieko keisto, jei nuolat šampūnu džiovinamas plaukas greitai išsausėja. Jei nenorite prarasti plaukų žvilgesio, sveikumo, tuomet plaunant galvą du kartus per savaitę, šampūnu trinkite tik šaknis, o ant plaukų galiukų naudokite kondicionierių. Galiukai yra sausiausia dalis, todėl jų dar labiau sausinti nereikia – jiems užteks tik kondicionieriaus ir tiek šampūno kiek nubėgs skalaujant plaukus. Taip pat labai padeda kaukės plaukams, kurias irgi reguliariai būtina naudoti, ypač plaukų galams. Itin platų ir žinomų gamintojų plaukų kaukių pasirinkimą galite rasti: www.kosmetikosparduotuve.lt

Drėgme pasirūpinti padės ne tik kaukės plaukams, bet ir nenuplaunami produktai, tarkime, purškiamas kondicionierius, serumai, aliejukai galiukams. Žinoma, reikia mokėti išsirinkti sau tinkamą priemonę, kuri gerai drėkintų jūsų tipo plaukus. Nenuplaunamų priemonių yra tikrai daug, jas tepti ant šaknų nėra gerai, bet likusiai plaukų daliai tai tikrai pagelbėja. Galima rinktis priemones, turinčias tokių gerų ingredientų kaip taukmedžio sviestas, vitaminas E, kokosų aliejus ir panašiai, nes jos tikrai suteiks plaukams maitinimą, drėkinimą. Jei galiukai labai linkę šakotis, galima naudoti arganų aliejų. Žinoma, visiškai nedailiai atrodančius plaukų galiukus verta pasikirpti – jie tikrai neprideda jokio grožio, o juos nukirpus užtikrinsite kad nebūtų pažeistas didesnis plaukų ilgis. 

Reklama: SAUSAS ŠAMPŪNAS

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje