Skip to content

Patarimai, kaip pasiekti optimalią patalpų drėgmę

MI informacija

Kiekvieną šaltąjį sezoną vis skundžiatės lengvos slogos požymiais – atsikeliate su sausa gerkle, kosuliu, o ir nosis užsikimšusi? Taip pat pastebėjote keistus požymius ant savo kūno – sausėja bei šerpetoja oda, o plaukai vis elektrinasi? Viskas iš tiesų yra labai paprasta, nes Jūsų namuose tiesiog labai trūksta drėgmės. Tai ką gi daryti atsiradus tokiai problemai? Kasdieniai įpročiai, padedantys atstatyti drėgmę.

Sumažinkite šildymo pajėgumą ir išnaudokite jį efektyviai

Išeinate į darbą ar parduotuvę ir nebūsite namuose iki vakaro? Jokiu būdu nepalikite šildymo sistemos veikti pilnu pajėgumu. Karštis naikina drėgmę, oras išsausėja, o juk ir miegoti naktį maloniau vėsesniame kambaryje. Visgi, jei mėgstate šilumą ir tai Jums yra jaukiau, galite ant radiatorių dėti šlapius rankšluostėlius arba tiesiog indus su vandeniu. Tokią situaciją galite išnaudoti ir su ką tik išskalbtais rūbais – džiovyklę pastatykite netoli šilumos šaltinio. Drėgmės lygis kardinaliai nepakils, bet patalpoje tikrai bus žymiai maloniau.

Pakeiskite savo rutiną vonios kambaryje

Visiems gerai žinomas faktas, jog plaukų džiovintuvas ir kitos plauką kaitinančios priemonės yra be galo kenksmingos. Tai ypač aktualu žiemos metu, nors juo ir yra sunkiausia jomis nesinaudoti dėl lėtai natūraliai džiūnančių plaukų. Tam, kad Jūsų plaukai bei namų oras dar labiau neišsausėtų, atsisakykite kaitrių priemonių. Taip pat po vonios procedūrų nepamirškite trumpam palikti atvirų durų ar lango, kad šiltas oras susimaišytų su vėsiu.

Įsigykite oro drėkintuvą

Aišku, tikrai verta bandyti keisti kasdienius įpročius, tačiau gyvename pernelyg greitą gyvenimą ir kartais tie maži žingsneliai gali sukelti per daug nereikalingo streso. Arba situaciją jais jau sunkiai gali pagerinti. Todėl šaltasis laikas yra puikus ir pravartus nusipirkti oro drėkintuvą. Tik dažnai, renkantis tokį prietaisą, iškyla daug klausimų: ar verta, kokį oro drėkintuvą pirkti, kiek investuoti?

Kokį oro drėkintuvą pirkti?

Tam, kad nusipirktumėm gerą ir tinkantį produktą, prieš tai turime pergalvoti daug detalių. Koks Jūsų patalpų plotas, šildymo sistema, kaip norite valdyti prietaisą ir ar jis gali dirbti garsiai? Iš esmės yra išskiriami du oro drėkintuvų tipai: ultragarsinis bei garinis. Ultragarsinis oro drėkintuvas dažnai neįpareigoja, yra tylus, drėgmės lygis yra kontroliuojamas – nustatomas optimaliausias variantas. Taip pat dauguma jų turi jonizatorius, skirtus oro valymui, mažina elektrinimąsi, sukurtas švaresnis oras sumažina dulkių našumą bei saugo interjero detales. Kalbant apie garų oro drėkintuvus, užviręs vanduo garuoja patalpoje, o jam pasibaigus prietaisas nustoja veikti, šiaip yra garsus, o tai kai kuriems žmonėms gali sukelti keblumų. Iš tiesų teigiama, kad būtent ši rūšis yra tinkamesnė didesnėms patalpoms drėkinti ir dar pasižymi tuo, kad turi kvapnių aliejų dispenserį – pirkėjams, kuriems be galo patinka eteriniai aliejai tai yra puikus pasirinkimas.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje