Skip to content

Verksmai ir aimanos

Visi tik apie pabėgėlius šneka – skelbia politikai ir žurnalistai. Visi, šių ponų supratimu, tai jie patys, o šiaip, su kokiu pažįstamu susitikęs, apie tuos nekviestus svečius tikrai nešneki, o jei ir paklausi netyčiom – ar tavo bulvėse dar tie nesislapsto, tai „tuos“ ne pabėgėliais vadini, o migrantais.

Kokia nauda bus iš spygliuotos vielos užtvarų ar iš būsimos sienos – pamatysim. Šiaip ar taip blogiau nebus. Ne pirma šalis, kuri taip elgiasi, esame, prisiminkime kad ir visų iškrypėlių nekenčiamą Vengriją.

O migrantų užtarėjai jau verkia. Kaip viena politinė prostitutė aikčiojo: susipjaustys, vargšeliai, į tą spygliuotą vielą, o juk tarp jų ir nėščių moterų yra. Tai siaubas, kaip mes žmonių nemylime.

Meile svetimiems apskritai persunktos šių dienų kalbos. Migrantams palapinėse, girdi, turi būti įrengti kondicionieriai, o migrantų racionas skubiai peržiūrėtas, nes jame trūksta daržovių ir vaisių.

Ar turite kondicionierių, gerbiamas skaitytojau? O egzotiškus vaisius, kaip, kasdien valgote?

Visokios žmogaus teisių organizacijos jau protestuoja. Tiems tik paprotestuoti duok. Ne dėl to, kad valdžia sienos saugumu nepasirūpino – tuo dabartinę valdžią kaltina „buvusieji“, tam darbui patys turėję ištisą dešimtmetį. Bet, žinia, kaip dėmesį nuo savo apsileidimo nukreipsi? Tik kuo garsiau kitus kaltindamas.

Ne, biblinis „Mylėk savo artimą“ šiandien artimu tapo tiems, kurie dar ne taip seniai bažnyčias griovė. Vyresnieji prisimena, galėtų apie tai ir jaunimui papasakoti, kuriems komunizmas vėl tampa šviesia žmonijos ateitimi. 

O kol kas reikia pakovoti dėl būsimų rinkėjų balsų. Štai ir aiškinama, kad migrantai blogai maitinami, kai tuo tarpu jų maitinimui skiriama dvigubai daugiau „pinigėlių“, negu ligoninėje atsidūrusiems savo piliečiams. Dvigubai daugiau! O jiems vis maža, vis blogai, nes Lietuva – skurdi šalis, reikia keliauti „į Europą“. 

Apskritai žmogaus teisių gynėjams svetimų teisės rūpi labiau, negu savo piliečių. Sienos pažeidėjai, tai yra, žmonės, padarę nusikaltimą, nes perėjo sieną be dokumentų, jiems šiandien patys mieliausi.

Ar kuris nors aršiai liežuviu malantis, ir dar kartais neblogą algą, kuri jam mokama visų mokesčių mokėtojų pinigais, gaunantis teisių gynėjas priėmė į savo namus bent vieną „vargšelį“? Gal net savo lovą užleido?

Ne, tai daryti turėtų kiti. O tie „vargšeliai“, kurie, kaip bandoma aiškinti, bėga nuo politinio persekiojimo, nė neslepia, kad jų tikslas – turtingosios Vakarų Europos šalys. Vieni į Vokietiją susirengę, kiti į Norvegiją…

Tik nereikia aiškinti, kad ir lietuviai kadaise nuo skurdo, kaip šitie nekviesti svečiai, į kokią Angliją bėgo. Lietuviai važiavo, nes tai daryti leido įstatymai, ir priimančiajai šaliai, tai pačiai Anglijai, reikėjo tokių darbininkų.

O čia mes bent kartą pažvelkime tiesai į akis, turime nusikaltėlius, kurie, norėdami patekti „ant visko gatavo“, moka pinigus juos iki Lietuvos sienos atgabenantiems nusikaltėliams. Jiems neturėtų būti sudaromos sąlygos, geresnės už tas, kokias turi nepasiturintys Lietuvos piliečiai. 

Todėl siekis pirmiausia pasirūpinti savo piliečiais, apginti juos, užtikrinti saugią aplinką turėtų būti kiekvienos normalios valstybės pareiga. Galų gale, mokesčiai mokami ne tam, kad už juos būtų prabangiai išlaikomi visokie atėjūnai.

Dabar valdžia ruošiasi kurti migrantams koncentruotas stovyklas. Jau ir dėl to triukšmas kilo, jau verkiama: Lietuvoje osvencimus statys. Aš tai sakyčiau – tokias spygliuota viela aptvertas stovyklas reikėtų įkurdinti prie Baltarusijos sienos, maitinti migrantus bent jau taip, kaip valgoma ligoninėse, o nepatenkintiems palikti spygliuotoje tvoroje išėjimą į Baltarusijos pusę. Tegul keliauja, iš kur atėję.

Kokių kaltinimų po tokio pasiūlymu sulauksiu? Veikiausiai rasizmu. Šiais laikais tai bene madingiausias kaltinimas. Nesiklaupi, pagerbdamas juodaodžio nėščių moterų plėšiko atminimą – esi rasistas. O jeigu ant skalbimo miltelių užrašyta „Spalvotiems skalbiniams“ – tai apskritai peržengia visas padorumo ribas.Na, bent kita šių laikų mirtina nuodėme manęs neapkaltins – seksizmu. Kaip viena „atlikėja“ šaukė: „Užrašas „Žaislai mergaitėms“ yra seksistinis!“ Štai taip, seksizmas jau prasideda nuo kūdikystės. Gal bent su migrantais tai kol kas nesusiję.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje