Skip to content

Kokios gėlių puokštės geriausiai atlaiko vasaros karščius?

MI informacija

Dairotės puokštės ilgai lauktai vasaros šventei, o galbūt ištvermingos namų puošmenos, kuri atlaikytų didesnius karščius? Vasarą verta tiek šventėms skirtas puokštes, tiek namų dekoracijas apgalvoti kiek atidžiau. Floristai dalinasi naudingais patarimais ir gėlių rūšimis, kurios geriau toleruoja šilumą. Atraskite aktualias įžvalgas ir originalius gėlių puokščių variantus. 

Būtina sąlyga – saugi gėlių kelionė

Daug kalbama apie gėlių priežiūrą namuose, tačiau floristai atkreipia dėmesį į dar vieną etapą – gėlių kelionę iki jūsų namų. Būtent jos metu kartais padaromos esminės klaidos, kurios lemia trumpą gėrybių gyvavimo laiką. Įsigyjant gėles savarankiškai, sunku palaikyti tolygią temperatūrą – einant iki automobilio žiedus kepina saulė, o vos įsėdus gėlių laukia temperatūros skirtumo šokas.

Kaip to išvengti? Ekspertai rekomenduoja patikėti gėlių pristatymą kurjeriams. Kai kurie profesionalai pasirūpina, kad gėlių pristatymas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ar kituose miestuose būtų ne tik saugus, bet dar ir nemokamas. Tik patikimi kurjeriai gali užtikrinti idealias sąlygas kelionės metu ir greitą pristatymą.

Karštį geriausiai atlaikančios gėlių rūšys

Tiesa, ne viskas priklauso nuo pristatymo – kai kurie augalai tiesiog sunkiai ištveria aukštesnę temperatūrą. Floristai sulaukia klausimų, kokias gėlių rūšis rinktis šventėms, jei teks šiek tiek ilgiau pabūti šiltoje aplinkoje, keliauti automobiliu. Šis klausimas aktualus ir tiems, kurių namų temperatūra šiltuoju sezonu stipriai pakyla.

Specialistai siūlo pasižvalgyti į šias gėles: saulėgrąžas, kosmėjas, gvazdikus, gerberas, lelijas, protėjas, džiovintas gubojas, eukalipto šakeles, smilgas.

Tai tik keli pavyzdžiai, bet šių gėlių žiedų ar žalumos šakelių kompozicijos džiugins gebėjimu prisitaikyti ir ilgesniu gyvavimo laiku. Išraiškingi žiedai žvilgsnį traukia tiek vieni, tiek puokštėse su kitomis gėrybėmis.

Keli naudingi patarimai, arba kaip išlaikyti gėles kuo ilgesnį laiką

Žinoma, kad ir kaip gerai augalas prisitaiko prie tam tikrų sąlygų, jam būtina priežiūra. Tinkamai rūpinantis gėlėmis namuose, jos gali išlikti ilgiau nei kelias savaites. Visų pirma, reikėtų nepamiršti elementarių žingsnių: kotelių kirpimo, vandens keitimo. Atrodytų, nieko ypatingo, tačiau ir čia pasitaiko klaidų. Kotelius kirpkite tik aštriomis žirklėmis, įstrižu kampu, o prieš keičiant vandenį, būtinai kempinėle išplaukite vazą.

Kokias sumanias gudrybes įvardina floristai? Papildomai pravartu gėles palepinti SPA procedūromis. Viena jų – keli ledukai, kasdien įmetami į vandenį. Jei reikia didesnio efekto, gėles su visais žiedais pamerkite į vėsią vonelę. Verta įsigyti ir specializuotų gėlių trąšų, kurios beriamos tiesiai į vandenį.

Šiais laikais net šiluma lepinamoje aplinkoje galima sukurti kone visoms gėlėms tinkamas sąlygas. Vis dėlto, jei nenorite per daug rūpintis, pasinaudokite floristų siūlomų augalų rūšių patarimais. Galbūt tai puiki proga išbandyti naujus derinius ir paeksperimentuoti?

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje