Skip to content

5 pusapvalės dušo kabinos privalumai

MI informacija

Jeigu svarstote, apie naujos dušo kabinos įrengimą, tačiau nežinote, kas iš tikrųjų yra pusapvalės dušo kabinos bei kokie jos privalumai, pats metas tai išsiaiškinti. Pusapvalė dušo kabina su išgaubtos formos fasadu yra sukurta taip, kad kompaktiškai tilptų į jūsų vonios kambarį ar joje esantį kampą, nišą. Pastaroji paprastai turi šarnyrines arba stumdomas dušo duris su specialiais sandarikliais, atitinkančiais išgaubtą formą. Tad jei vis dar bandote nuspręsti, kokį dušo kabinos tipą pasirinkti, čia rasite 5 argumentuotas priežastis, kokioje situacijoje verta rinktis pusapvalę dušo kabiną.

1. Erdvę taupantis dizainas

Kadangi dušo kabinos fasadinė dalis yra išgaubta, ji taip neįsikiša į vonios kambario erdvę, kaip, tarkime, stačiakampė ar kvadratinė dušo kabina. 

„D“ spindulys suteikia daugiau erdvės viduje. Maudydamiesi duše turite pakankamai vietos judėti, tačiau kambaryje neužimate daug vietos, o tai, pripažinkime, yra prabanga kiekviename vonios kambaryje.

2. Tinka neįprastam vonios kambario išplanavimui

Nėra dviejų vienodų vonios kambarių – kiekvienas vonios zonos išplanavimas yra skirtingas. Netgi vonios kambariai su vienodu grindų plotu ir tikslia sienų architektūra gali būti įrengti skirtingai dėl nevienodų žmonių poreikių, estetikos suvokimo ir fantazijos. Tačiau įdomu tai, jog pusapvalė dušo kabina dėl savo dizaino ir ypatybių puikiai tinka daugelyje vonios kambarių ir palengvina galvos skausmą būsto savininkams. 

3. Aptaki forma

Vonios kambariuose esančių daiktų ir įrangos formos diktuoja tam tikrų elementų stilių bei atmosferą patalpoje. Jei iš tiesų norite aptakių formų spintelės ar suapvalintos vonios, pusapvalė dušo kabina labiau atitiks Jūsų kambario dizainą. Pastaroji suteikia daugiau atpalaiduojančio ir jaukesnio dizaino. 

4. Kompaktiška opcija

Jei turite šiek tiek daugiau laisvos vietos vonios kambaryje, tačiau vis tiek norite efektyviai išnaudoti savo erdvę neapkraunant, pusapvalė dušo kabina tokiu atveju puiki išeitis. Šios formos dušo kabinos yra puikus pasirinkimas būstų savininkams, norintiems įsirengti prausimosi zoną vonios kampe. Kompaktiškos dušo kabinos suteikia optimalią erdvę dušui, tuo pačiu išnaudodamos kambario kampą. Stumdomos durys idealiai tinka mažesnės kvadratūros vonios kambariams, nes kompaktiškai telpa kampe ir suteikia papildomos erdvės dušui bei plačią erdvę įlipimui ir išlipimui. 

5. Lengvesnė priežiūra

Kvadratinės formos dušo kabinos yra sudarytos iš mažiausiai dviejų stiklo plokščių (jau nekalbant apie duris), tuo tarpu pusapvalės dušo kabinos yra valomos tik išgaubtu paviršiumi. Tai reiškia, kad jų priežiūra yra greitesnė ir paprastesnė.

Žinoma, dabartinėje rinkoje galite įsigyti pusapvales dušo kabinas ir su lengvai valomu stiklu, kuris atsparesnis muilui, nešvarumams, kalkių nuosėdoms.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje