Skip to content

Geliniam manikiūrui skirtos lempos: ką reikėtų žinoti?

MI informacija

Gelinį manikiūrą dievinančias moteris neretai aplanko idėja išmokti šią procedūrą atlikti namuose. Tai tikrai įmanoma – šiuolaikinėje rinkoje gausu priemonių, kurios pritaikytos būtent pradedantiesiems, o rezultatas po kelių bandymų tikrai džiugina. Vienas pagrindinių gelinio manikiūro įrankių – lempa. Kam ji reikalinga ir kaip nepasimesti ją renkantis?

Kokia yra lempos paskirtis?

Neretai tvarkantis ir lakuojant nagus nejučia sugadiname visą savo darbą. Taip nutinka tuomet, kai galvojame, jog lakas jau nudžiūvo ir galime tęsti manikiūro procesą. Sujaukiame visą estetiką ir prakeikiame nagų lakų pramonę, gaminančią lėtai sustingstančias priemones. Tos, kurios renkasi gelinį manikiūrą, žino – tokios problemos nelieka. Paprasčiausiai tinkamai pasirinkta lempa leidžia gražia nagų spalva mėgautis jau po kelių minučių. Kitaip tariant, pakišus nagus po spinduliuote, vyksta džiuvimo arba gydymo procesas, todėl norinčioms namuose pasidaryti gelinį manikiūrą, lempą turėti būtina.

Kokie kriterijai svarbiausi renkantis?

Kitų priemonių manikiūrui pasirinkimas

Tai, kokią lempą reikės pirkti, iš esmės priklauso nuo paprasto dalyko – kitų priemonių preferencijos. Jei jau įsigijote nagų lakų, pasižiūrėkite į jų specifikacijas – kaip ir lempos, nagų lakavimai yra skirstomi į dvi rūšis. Pirmoji – skirta UV spinduliuotei. Antroji gaminama specialiai LED lempoms. Lempos ir nagų lakų tipai turi sutapti. Žinoma, jei lakų daug nenusipirkote, galite pasidomėti apie lempų specifikacijas daugiau ir tik tuomet įsigyti šias priemones. Tai yra daug logiškesnė seka. 

Biudžetas

Aišku, kad kitas svarbus kriterijus – Jūsų turimos lėšos lempai. Dažnai pastebima, kad UV tipo lempos yra pigesnis pasirinkimas. Jei esate pradedantysis, tai tikrai puikus variantas. Visgi, aklai tokiu teiginiu pasikliauti nevertėtų – pagrinde kaina yra nustatoma pagal kitas lempos specifikacijas bei neretai patį prekinį ženklą. Geriausia šiuo atveju yra apgalvoti bendrą biudžeto gelinio manikiūro priemonėms ir tuomet nustatyti dalį skiriamą būtent lempai.

Nago džiovinimo laikas

Jeigu sugalvojote išbandyti gelinį manikiūrą tam, kad sutaupytumėte laiko, tikėtina, jog UV nagų lempos Jus erzins. Nors skirtumas nėra didelis, ši įranga gelį džiovina lėčiau – užtrunkama apie porą minučių. Kita vertus, LED lempos gali pasiūlyti daug greitesnį procesą, leidžiantį nagą laku papuošti per keliasdešimt sekundžių.

Lempos dydis

Turbūt mažiau svarbus dalykas, kurį kartais pamirštame – pats lempos dydis. Ne kiekvienas namuose turime grožio kampelį, kuriame gausu vietos naujos priemonėms. Dėl šios priežasties LED nagų lempos gali pasirodyti šiek tiek griozdiškos ir užimančios per daug vietos. Iš esmės, UV lempos būna kompaktiškesnės ir sveria mažiau.

Ką daryti, jei neapsisprendžiate?

Tokiu atveju, rekomenduojamas kitas išsigelbėjimas – hibridinė lempa. Šis įrenginys tinka tiek UV, tiek LED lempoms originaliai pritaikytoms priemonėms. Įsigiję šį daiktą galėsite į gelinį manikiūrą žiūrėti paprasčiau, kadangi nereikės ieškoti specialių priemonių vienam ar kitam tipažui. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje