Skip to content

Renkuosi naują išmanųjį telefoną: kaip pasirinkti tinkamą variantą?

MI informacija

Išmanusis telefonas yra vienas iš elementų, kuris reikalingas kasdieniniame gyvenime. Šiuo metu telefonai atlieka ne tik laisvalaikio, bet ir darbinę funkciją, todėl visus darbus puikiai galima atlikti būtent su šiuo įrenginiu. Pastebima tendencija, kad šiuolaikiniam žmogui yra labai svarbu turėti kokybišką įrenginį, kuris būtų ne tik puikios išvaizdos, bet ir pasižymėtų puikiomis vidinėmis savybėmis. Tam, kad galėtumėte ir jūs rasti tokį gaminį, reikia atkreipti dėmesį į keletą svarbių aspektų, kurie lemia aukštą įrenginio kokybę.

Išmaniojo telefono ekranas

Išmanioji telefono vidinės savybės yra labai svarbios, tačiau ne ką mažiau yra svarbi ir jo išvaizda, nes juk tam tikriems žmonėms, išmanusis įrenginys gali būti puiki aksesuaro detalė. Net jau kelis metus iš eilės galima pastebėti, kaip po truputi dingsta ekraną juosiantis rėmelis. Taip yra todėl, nes berėmiai flagmanai dabar yra vienas iš populiariausių pasirinkimų. Yra pastebėta, kad berėmis ekranas turi įtakos ir vaizdo proporcijoms, kurios tokiame įrenginyje dažniausiai būna 18:9 arba 19:9. Taip pat vertėtų paminėti ir sulankstomus išmaniuosius telefonus, kurie dar nėra tokie populiarūs, tačiau manoma, kad tai yra ateities daugumos pasirinkimas. 

Norint, kad išmanusis įrenginys turėtų aukštą ekrano raišką, reikėtų atkreipti dėmesį į tam tikrus užrašus, kurie yra pažymėti įrenginių aprašuose. FullHD+ yra mažiausiai raiška, kuria gali pasigirti išmanieji telefonai. Šiuo metu dauguma orientuojasi į QuadHD ekrano raišką. Svarbu ir tai, kad išmanieji telefonai turėtų ir HDR technologijos palaikymą, ekrano atsinaujinimo dažnį, kur jau net atsiranda 90 Hz ar net 120 Hz reikšmės. Na, o jeigu mėgstate inovatyvumą, galite pastebėti tokią tendenciją, kad dabartiniai telefonai turi integruotą pirštų skaitytuvą ekrane.

Tam, kad suteiktumėte savo naujajam išmaniajam telefonui visokeriopą apsaugą, vertėtų nepamiršti apsauginio stikliuko ir dėkliuko. Net jeigu išsirinkote tokį išmaniojo telefono gamintoją, kuris nėra itin populiarus, vis tiek galite rasti jam tinkamą apsaugą, kaip pavyzdžiui: htc dėklai, xiaomi dėklai, motorola dėklai ir pan. 

Išmaniojo telefono korpusas

Beveik visi dabartiniai išmanieji telefonai yra gaminami iš stiklo (tiek priekinė, tiek galinė dalis), o iš metalo gaminami tik šonai. Renkantis išmanųjį telefoną rekomenduojama atkreipti dėmesį į tai, ar jo korpusas yra atsparus vandeniui. Deja, ne visi telefonų gamintojai dar šį privalumą gali pasiūlyti. Išmaniojo telefono atsparumas vandeniui yra labai svarbus aspektas, nes jis lemia, kad įrenginys nebus visiškai pažeistas, kai ant jo patenka lietaus lašai ar jis netyčia yra panardinamas į vandenį. Geriausia rinktis tokius išmaniojo telefono modelius, kurie pasižymi IP68, o tai reiškia, kad jie yra atsparūs 1,5 metro gyliui vandeniui net būdami panardinti 30 minučių. Taip pat svarbu ir tai, kad telefonas būtų atsparus įvairaus tipo dulkėmis.

Išmaniojo telefono našumas

Išmaniųjų telefonų reitingai yra sudaromi remiantis jų našumu. Juk kiekvienas nori turėti tokį įrenginį, kuris turėtų sklandžiai ir sparčiai veikiančias programėles. Tiesa, be spartaus našumo yra svarbus ir operatyvios atminties bei saugyklos talpa kartu su vaizdo plokšte. Kuo išmaniajame telefone daugiau atminties, tuo jums geriau ir bus. Ypač našumas yra aktualus tiems vartotojams, kurie ruošiasi su telefonu nuolat žaisti žaidimus arba aktyviai darbuotis su interneto naršykle (socialiniais tinklais). Žinoma, tokio tipo išmanieji telefonai turi turėti galingą bateriją, kuri gebėtų greitai neišsikrauti ir efektyviai išbūti visą darbo dieną. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje