Skip to content

Kodėl DVS tokia svarbi XXI skaitmeninių technologijų amžiuje?

MI informacija

Informacinių technologijų amžiuje ypač svarbu neatsilikti nuo pokyčių verslo srityje. Viena dalis įmonių vis dar naudoja popierinius dokumentus, kita po truputį stengiasi inkorporuoti elektroninę erdvę informacijai rinkti. Tačiau tokios organizacijos gali susidurti su iššūkiu, kaip taisyklingai kontroliuoti elektroninius dokumentus, kad nenublanktų prieš savo konkurentus. Naudodamas dokumentų valdymo sistemą kiekvienas verslas gali užtikrinti savo konkurencingumą rinkoje, sėkmingą organizacijos valdymą ir didesnį jos veiklos efektyvumą. Žemiau pateikiame keletą priežasčių, kodėl ši programa yra tokia svarbi nuolat besikeičiančių technologijų pasaulyje.

Geresnė apsauga

Neatsižvelgiant į įmonės dydį, DVS yra reikalinga priemonė kiekvienam verslui. Viena iš svarbiausių priežasčių – didesnė apsauga nuo duomenų pasisavinimo. Dauguma įmonių konfidencialią informaciją apie savo klientus vis dar laiko neapsaugotose failuose. Tai gali privesti prie asmeninių duomenų nutekėjimo. Tačiau kad taip nenutiktų, galima pasitelkti dokumentų valdymo sistemą. Ši programa suteikia funkciją kiekvienai įmonei valdyti suteikiamas prieigos teises bet kuriame dokumento lygmenyje. Pavyzdžiui, galima suteikti ar apriboti skaitymo ir redagavimo teises, t. y. stebėti, kada buvo peržiūrėtas tam tikras dokumentas ir kaip jis buvo pakeistas.

Mažesnės išlaidos

Šiais laikais dauguma įmonių vis dar skiria didelę dalį savo biudžeto popierinių dokumentų saugojimui. Tai yra ganėtinai brangu, kadangi tokių failų laikymas reikalauja nemažai fizinės vietos. Taip pat jų archyvavimas gali būti nepatogus ir tuo pačiu pavojingas. Jeigu įmonė turi nemažai popierinių dokumentų, jie gali pasimesti ar nelaimės atveju būti prarasti. O tai gali lemti svarbios klientų informacijos praradimą ar netgi įmonės žlugimą. Todėl popierinių dokumentų atsisakymas ir eDVS integravimas į įmonės veiklą leidžia to išvengti ir užtikrinti sėkmingą verslo ateitį.

Sutaupytas laikas

Reikalingos informacijos ieškojimas tarp daugelio popierinių dokumentų gali užimti nemažai laiko. Naudojantis dokumentų valdymo sistema visi svarbūs klientų duomenys yra laikomi saugiai viename serveryje. Taip pat ši programa turi paieškos funkciją, kuri suvedus reikiamą raktažodį leidžia greitai ir patogiai rasti norimą informaciją akimirksniu. Palyginus su tradiciniu dokumentų saugojimo metodu, elektroninė jų valdymo sistema palengvina informacijos pasiekiamumą ir didina darbuotojų našumą. Nuo šiol visa svarbi informacija gali būti pasiekiama iš bet kurios pasaulio vietos vienu paspaudimu. Būtent todėl tokia sistema leidžia dirbti efektyviau, kadangi laikas – pinigai.

Mažiau žalinga aplinkai

Paskutinė, tačiau ne mažiau svarbi priežastis yra aplinkos tausojimas. Tokios sistemos integravimas leidžia kiekvienam verslui prisidėti prie popierinių dokumentų atsisakymo ir medžių išsaugojimo. Tai ne tik padės puoselėti švaresnę Žemės ateitį, bet tuo pačiu ir kurti gerą inovatyvios įmonės įvaizdį.

Šiomis dienomis, kiekvienai įmonei labai svarbu užtikrinti savo dokumentų saugumą įdiegiant veiklos valdymo programą. Tai ne tik padidina verslo efektyvumą, tačiau padeda sutaupyti nemažai pinigų, laiko ir formuoti teigiamą verslo įvaizdį. Taigi, kam laikyti svarbią informaciją popieriuje, kai egzistuoja greitesnė ir patogesnė alternatyva, tokia kaip elektroninė dokumentų valdymo sistema?

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje